DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘NE SMIJEMO LIKOVATI...‘

Evo što je Matjaž Kek rekao nakon rušenja Hrvatske: ‘Zasluženo smo pobijedili, ali nije mi ovo najdraže‘

Nakon povijesne prve pobjede Slovenije protiv Hrvatske oglasio se njihov izbornik
Piše: HinaObjavljeno: 24. ožujak 2021. 23:29

Matjaž Kek je slavio veliku 1:0 pobjedu nad Hrvatskom, ali nije želio euforiju:

Pobijedili smo izuzetno snažnu reprezentaciju, u utakmici u kojoj smo na početku puno patili, ali smo se zahvaljujući fanatizmu igrača vratili u ravnotežu i zabili pobjednički gol. Ovaj uspjeh posvećujem navijačima, kojih nažalost nije bilo, no cijelo vrijeme emitiraju pozitivnu energiju. Ovo je rezultat za veselje, ne i euforiju jer već u subotu igramo u Rusiji.

Naravno, Kek je istakno:

- Generacijama smo čekali ovu pobjedu nad Hrvatskom. Mislim da će i Hrvati to znat cijeniti, bila je to fajterska igra. Vrijeme će pokazati hoću li nakon ovoga lakše hodati Sukošanom i Opatijom… - nasmijao je Kek i nastavio:

- Iako najmanje o tome razmišljam. Na prvom mi je mjesto to zadovoljstvo što smo dobili velikog rivala. Zašto ne bismo bili veseli?

Komentirao je svoju momčad:

- Igrači su kroz Ligu nacija počeli vjerovati jedan drugome, imamo najboljeg golmana na svijetu i s time je obrana samopouzdanija. Imali smo i u ovaj utakmici kašnjenja, ali zar je to problem kad s druge strane imaš tako kvalitetne igrače kao što su Hrvati. Imali smo i malo sreće koju zaslužiš samo s bespogovornom, motiviranom i srčanom igrom. Nismo razmišljali o Luki Modriću nego o Hrvatskoj kao cjelini. Iako je Modrić najdominantniji. Fokusirati se na njega bilo bi samouboljstvo. Većim smo dijelom, osim na početku, dobro reagirali.

Upravo je on doveo Lovrića u reprezentaciju.

- Njegova je najveća kvaliteta što se fenomenalno uključio u ekipu. Dio je ove generacije. Ovo mu je jedan od bitnijih golova. No, tek je početak kvalifikacija.

Slovenski i Dinamov branič Petar Stojanović bio je sretan kao malo dijete.

- Još jednom smo dokazali da smo prava ekipa, taktički smo dobro stajali, ostavili srce na terenu. Malo smo i trpjeli, ali dobili smo nagradu jer smo se borili jedan za drugoga.

Stojanović niže pothvate, pobijedio je s Dinamom Tottenham, a sa Slovenijom Hrvatsku.

- Nisam razgovarao o tome sa suigračima iz Dinama na terenu, ali zezat ću ih kad dođem u klub. Ovog časa sam najsretniji čovjek na svijetu.

Zašto ste loše ušli u susret?

- Iako smo pobijedili veliku Hrvatsku, ne smije nam se ponoviti prvih 10 minuta utakmice. Nismo se prestrašili, nikoga ne se bojimo. Imamo veliko srce, i mi također imamo veliku kvalitetu.

Što vam znači pobjeda nad Hrvatskom?

- Znao sam čitati da smo država skijaša, pokazali smo da smo također velika država, nogometna dražava, i neka se drže toga. Ponosni smo na to što smo napravili.

Linker
19. travanj 2024 12:32