JURE MAKOVEC Afp
TEŽAK IZAZOV

Evo tko je idući protivnik Hrvatske na putu prema europskom naslovu, zna se i kada se igra ta utakmica

Aktualni prvaci Europe igrat će protiv mini Vatrenih u borbi za polufinale Europskog prvenstva
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. ožujak 2021. 20:08

Prvi se put U21 Euro igra u dva dijela, a sama završnica natjecanja poklopit će se sa završnim pripremama A reprezentacija za “veliki” Euro pa je moguće da neke reprezentacije na putu prema naslovu prvaka budu i oslabljene u odnosu na ove momčadi koje su igrale po skupinama.

Jer, sve države koje su se plasirale na završnicu Eura U-21 igrat će i na onom pravom Europskom prvenstvu pa će izbornici imati slatke brige koje će od mladih igrača koristiti na kojem natjecanju. Sva se četvrtfinala igraju 31. svibnja, u Szekesfehervaru, Budimpešti, Mariboru i Ljubljani, polufinalni ogledi su na rasporedu 3. lipnja u Szekesfehervaru i Mariboru, dok je finale 6. lipnja u Ljubljani.

Naslov brani Španjolska, koja je prije dvije godine u Udinama pobijedila Njemačku 2:1, pobjednički gol zabio je Dani Olmo. Obje reprezentacije igrat će u četvrtfinalu ovog turnira, Španjolci su prošli kao prvi u svojoj, a Nijemci kao drugi u svojoj skupini.

I upravo će ti Španjolci posljednjeg dana svibnja u Mariboru biti idući suparnik Hrvatske u četvrtfinalu. Uvjerljivi pobjednik naše skupine, reprezentacija Portugala, za polufinale će se boriti protiv Italije. U druga dva četvrtfinala sučelit će se Danska i Njemačka te Nizozemska i Francuska.

Linker
20. travanj 2024 06:48