RONALD GORSIC Cropix
PO TRANSFERMARKTU

Evo tko je novi najskuplji Hrvat! Veliki talent dvostruko vrjedniji od Modrića, Livaja ispred Petkovića...

Luka Modrić, Ivan Perišić i Mislav Oršić po TM-u trenutno vrijede jednako - okruglih 10!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. studeni 2022. 09:14

Transfermarkt, već poodavno poznat portal za procjenu vrijednosti nogometaša, objavio je novi popis najskupljih igrača na svijetu. Na samom se vrhu dogodila promjena. Dosad je najvrjedniji igrač na svijetu bio napadač PSG-a i francuske reprezentacije Kylian Mbappe, čija je vrijednost 160 milijuna eura.

Međutim, nije više na prvom mjestu jer ga je prestigao Norvežanin Erling Braut Haaland. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 170 milijuna eura. Napadaču Manchester Cityja cijena je porasla sa 150 na 170 milijuna eura. Ove sezone je dosad već postigao 22 pogotka u svim natjecanjima.

Na trećem je mjestu Realov Brazilac Vinicius Junior, čija je vrijednost procijenjena na 120 milijuna eura. Više od 100 milijuna eura vrijedi još Phil Foden (110).

Četvorica nogometaša dijele peto mjesto s vrijednošću od 90 milijuna eura. To su Pedri, Harry Kane, Jude Bellingham i Bukayo Saka. Deseto mjesto dijele desetorica nogometaša, svi oni vrijede 80 milijuna eura - Musiala, Tchouameni, Valverde, Rice, Rodri, Nkunku, Bernardo Silva, Kimmich, Salah i De Bruyne.

Prema ovom popisu financijski najvrjedniji Hrvat je Joško Gvardiol. Dvadesetgodišnjak iz RB Leipziga je procijenjen na 60 milijuna eura, te je time trenutačno na 57. mjestu najskupljih nogometaša svijeta.

Na drugom mjestu najvrjednijih hrvatskih nogometaša nalaze se Mateo Kovačić i Marcelo Brozović koji su procijenjeni na točno 40 milijuna eura.

Slijedi Mario Pašalić (28 milijuna), potom Lovro Majer i Nikola Vlašić sa po 22 milijuna, a Borna Sosa i Luka Sučić procijenjeni su na 20 milijuna eura.

Andrej Karamarić procijenjen je na 12 milijuna eura, Luka Modrić, Ivan Perišić i Mislav Oršić po TM-u trenutno vrijede jednako - okruglih 10!

Marko Livaja je na 7,5, ispred Brune Petkovića koji je procijenjen na 6 milijuna eura.

image
Screenshot: Transfermarkt

Linker
18. travanj 2024 13:52