VLADO KOS/CROPIX
NJEGOV IZBOR

Evo tko stoji iza možda i najvažnije odluke u Bratislavi! ‘Zaslužio je da bude s nama u reprezentaciji‘

‘Ne možemo biti sretniji ni on niti ja. Ispunio je sve što smo dogovarali na treninzima‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2021. 15:09

U hrvatskom taboru svi su bili veseli nakon pobjede u Bratislavi, ali Marijan Mrmić specijalno. Trener vratar blistao je od sreće. Nakon ozljede Dominika Livakovića morao je preporučiti zamjenu i to je bio pun pogodak. Ivica Ivušić imao je četiri obrane, od toga su neke bili posebno važne i teške. Bio je siguran na lopti, nije odavao dojam debitanta nego kvalitetnog čuvara mreže koji zna svoj posao. Držao je koncentraciju…

Poslije utakmice Mrmić nam je rekao:
- Imali smo dominaciju 85 minuta susreta, onda su nas pred kraj stisnuli, i sami smo se povukli pa su nam tada napravili nekoliko šansi. Kad se sve sagleda diktirali smo utakmicu i bili smo bolji. Srećom, Brozović je zabio prekrasan gol. Ova tri boda jako nam puno znače radi atmosfere za Split. Veliki korak smo napravili prema Kataru.


Debitantski nastup Ivice Ivušića je prokomentirao:

- Dobro smo radili. Odlično je branio. Obranio je tri čista zicera. Djelovao je kao da je već 50 puta igrao u reprezentaciji. Sve što je trebao to je riješio i više od toga. Računajući i nekoliko situacija jedan na jedan kad je vrhunski zaustavio Slovake. S poštovanjem prema Brozoviću i njegovom golu, Ivušić je igrač utakmice. U prvom nastupu. Ne možemo biti sretniji ni on niti ja. Ispunio je sve što smo dogovarali na treninzima, davao je sigurnost ekipi.

Nakon ozljede Livakovića upravo ste vi preporučili Daliću da stavi Ivušića?
- Jesam.
Zbog čega ste ocijenili da je ispred Sluge? Zbog kontinuiteta dobrih nastupa za Osijek?
- Naravno. Gledao sam ga protiv CSKA iz Sofije, išao sam na tu utakmicu. Nije slučajno u reprezentaciji. Protekle sezone je primio najmanje golova u Prvoj HNL, bio je među dva-tri igrača Osijeka koji su nosili igru doprvaka. Zaslužio je da bude s nama u reprezentaciji.

Hoće li u Splitu braniti Livaković ili ponovno Ivušić?
- To ćemo tek odlučiti, ovisno o Dominikovoj ozljedi.

Hrvatska je dobila novog golmana na kojeg se reprezentacija može pouzdati?
- Tako je. To je važno jer uz Livakovića imamo i Ivušića. Vjerojatno će se još netko pojaviti. Uvijek je Hrvatska imala jako dobre golmane i to se pokazuje iz godine u godinu. I što se tih vratara poniklih u našoj zemlji i mladića iz dijaspore - konstatirao je Mrmić.

Linker
24. travanj 2024 12:04