Wolfgang Rattay/Pool/Afp, SN Ilustracija
I NITKO TO NIJE VIDIO!

FOTO: Nevjerojatan gaf na EURU, Vatreni na svim dresovima imali pogrešan hrvatski grb!?

Čak četiri utakmice igrali su Modrić i društvo s pogrešnim grbom, i nitko nije reagirao...
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 29. lipanj 2021. 13:10

Nevjerojatni gafovi događali su se Hrvatima na ovom Euru, ne samo na terenu, a jedan je otkriven nakon što se naša delegacija vratila u Rovinj. Na dresu hrvatske reprezentacije, naime, na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje bijelo. Dakako da je na službenom državnom grbu crveno.

Na dresu nogometnih reprezentacija obvezno stoji grb nogometno saveza, u našem slučaju HNS-a, malo tko ima grb države, no na velikim natjecanjima poput Europskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv država te grad i datum odigravanja utakmice što te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret.

image
Glavni dres Hrvatske s pogrešnim grbom
AFP

Tako su Luka Modrić i društvo sve četiri utakmice igrali s pogrešnim državnom grbom, i nitko to nije primijetio! Inače, grbove na dresove stavljaju ekonomi HNS-a. Tko im ih je takve napravio i isporučio? I kako nitko nije uoči pogrešku? Neobično. Neshvatljivo.

Da zanimljivost bude veća, Česi i Škoti su na svojim dresovima imali ispravan hrvatski grb, dok ga Englezi i Španjolci nisu ni imali...

Linker
25. studeni 2023 03:05