VAtreni trening
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
PRIPREME ZA SLOVAČKU

FOTO: VATRENI NA MAKSIMIRU PRAĆENI SUSNJEŽICOM ODRADILI PRVI TRENING UOČI UTAKMICE ODLUKE Luka Modrić neće odmah prema Rijeci, a evo koji je razlog

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. studeni 2019. 19:36

Vatreni su trenirali od 17 sati na glavnom terenu stadiona Maksimir, praćeni susnježicom. Izbornik je na travnjaku imao 21-nog igrača jer Barišić i Brekalo su dobili popust. Riječ je bila o laganom vježbanju koje su odradili golmani Kalinić, Livaković i Sluga te igrači Bartolec, Juranović, Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Barišić, Melnjak, Modrić, Brozović, Badelj, Rog, Kovačić, Pašalić, Vlašić, Oršić, Petković, Perišić i Rebić.

U utorak u 11 sati autobusom putuju u opatijski hotel Milenij, a od 18.00 trenirat će na Rujevici. Na toj ruti neće biti Luka Modrić. Kapetan leti privatnim avionom u Monaco gdje će primiti nagradu Golden Foot, koju dodjeluje Kneževina Monacu pod patronatom princa Alberta. Radi se o priznanju za nogometaše koji se ističu posebnim postignućima i osobnošću.

Daje se od 2003. godine i to onima koji su stariji od 28 godina, a još su uvijek aktivni. Modrić dobiva godišnju titulu za 2019. Glasovanje je obavljeno preko interneta, a žiri od 10 novinara sastavio je listu kandidata.

To je još jedna velika čast za Modrića koji je u 2018. godini pokupio sve najveće svjetske pojedinačne lovorike. Dovoljno je vidjeti tko su mu bili prethodnici: Roberto Baggio, Pavel Nedved, Andrij Ševčenko, Brazilac Ronaldo kao jedini prije Luke aktivni igrač Reala, Alesandro Del Piero, Roberto Carlos, Ronaldinho, Francesco Totti, Ryan Giggs, Zlatan Ibrahimović, Didier Drogba, Andres Iniesta, Samuel Eto'o, Gianluigi Buffon, a lani je to priznanje pripalo Edinsonu Cavaniju.

Očito je da čekaju s Cristianom Ronaldom i Messijem jer pravilo je da se nagrada može dobiti samo jednom, a oni još namjeravaju igrati na najvišoj razini. Modrić leti iz Zagreba, avionom koji po njega šalju organizatori iz Monaca, a vraća se u utorak tijekom večeri u Rijeku. Propustit će samo jedan trening.

Linker
20. travanj 2024 03:41