DAMIR KRAJAC Cropix
ATMOSFERA UOČI UTAKMICE

FOTO: Zbog Hrvatske se potegnulo i iz Kanade, svi su posebno isticali jednog Vatrenog, a tema je bio i stadion

Dobrog ambijenta i deranja glasnica nije nedostajalo oko maksimirskog stadiona
Piše: Andro PolićObjavljeno: 22. rujan 2022. 20:30

U okolici maksimirskog stadiona moglo se vidjeti pregršt registarskih oznaka iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva. Približavajući se poprištu sinoćnje utakmice, čuli su se razni dijalekti, a rijeke ljudi prelijevale su se Maksimirskom ulicom kojom su dominirale popularne "kockice". Stvari su bile jasne – viceprvaci svijeta u glavnom su gradu. U prohladnoj zagrebačkoj večeri, mnogi su izvor topline pronašli u zastavi kojom su se ogrnuli preko cijelog tijela. Grla su se trošila navijačkim pjesmama gdje je repertoar išao od hitova Mladena Grdovića pa do najsvježijih uspješnica Zaprešić Boysa.

Uspjeli smo pronaći jednog navijača koji je na utakmicu stigao s drugog kontinenta.

- Ovo mi je druga utakmica Hrvatske u životu. Prva utakmica bila mi je protiv Švicarske prije 20-ak godina. Bio sam na moru ovdje preko ljeta, a velika želja mi je bila doći na utakmicu – rekao nam je Ilija iz Kanade.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dalićevi izabranici pobjedama u Danskoj, odnosno, u Francuskoj, zagarantirali su optimizam među navijačima koji je praktički isijavao iz svakog koji je došao dati podršku "vatrenima" protiv Danaca. Sat vremena prije utakmice oko stadiona je krenula pjesma: "hoćemo pobjedu".

Pokušavali smo pronaći nekoga tko na pitanje o najdražem igraču ne bi s usana prolomio ime Luke Modrića. Ipak, Lukina genijalnost toliko je velika da je svaki od njih odmah ispalio – Modrić. Kada bi mi upitali tko im je najdraži uz Luku, svima je bilo teško izdvojiti bilo koga izuzev kapetana.

- On mi je najdraži igrač jer ima najbolju tehniku i zabija najbolje golove – poručila je mala navijačica Maja iz Karlovca.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

U navijačkoj zoni bilo je pregršt onih najmlađih, a uspjeli smo pronaći i jednog od njih koji je prvi put na utakmici.

- Ovo nam je prvi zajednički odlazak na stadion. Čuli smo sad puno navijačkih pjesama, dirljivo je – rekao nam je Antonio iz Velike Gorice. Na utakmicu je doveo malog sina Dominika, kojega smo pitali kako će Hrvatska proći u Kataru, a on je samo uzdignuo palac i rekao: "bit ćemo prvi".

Neki bi bili zadovoljni i ponavljanjem uspjeha iz Rusije.

- Dalić nas vodi tako da bi trebalo biti dobro. Ako ne bude bolje nego 2018., neka bude barem ponovno srebro – rekle su nam Monika i Marta iz Siska.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

Neizbježna tema u razgovoru s navijačima bio je i odabir lokacija za utakmice reprezentacije. Nakon devet domaćih utakmica izvan Zagreba i gotovo dvije godine, "vatreni" su ponovno istrčali na Maksimiru.

- Reprezentacija je iznad svega, ne trebamo se dijeliti, ali mislim da ne bi trebali igrati na ovom katastrofalnom stadionu – rekao je Pere iz Zadra.

Bilo je i onih drugačijeg mišljenja.

- Trebamo igrati uglavnom u Zagrebu jer je to ipak naš glavni grad, možda i u Osijeku kada se dovrši stadion – rekao je Petar iz Pleternice.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

Linker
19. travanj 2024 18:11