Luka Modrić i Lovro Majer, 2008. godine

 Yasuyuki Nagatsuka
TRENUTAK ZA PAMĆENJE

Fotografije Modrića i njegovog ‘nasljednika‘ veliki su hit: ‘Ja sam mu ih dao, nije ni znao da postoje!‘

Japanac koji je veliki dinamovac snimio je fotografije koje su vrlo brzo postale viralne
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2022. 19:45

Vatrene ovih dana u Zagrebu prati ekipa jedne japanske televizije. S njima je kao prevoditelj i Yasuyuki Nagatsuka, kojeg mnogi u hrvatskom nogometu dobro poznaju. Radi se o fotoreporteru i novinaru koji je svojedobno i radio za neke naše medije te dobro govori hrvatski jezik. Na japanski je preveo biografiju Luke Modrića ‘Moja igra‘.

"Prvi put sam u Hrvatskoj bio 1997. godine na utakmici Croatia – Newcastle", podsjetio nas je Nagatsuka kojeg su gledatelji HTV-a mogli vidjeti i u intervju iz Tokija prošle godine dok su bile Olimpijske igre, kad se deklarirao ako dinamovac. Uostalom, na svom službenom Instagram profilu predstavlja se kao Jozo...

image
Yasuyuki Nagatsuka

Kakvo je bilo zanimanje za knjigu u Japanu?

"Prodano je oko pet tisuća primjeraka. Japanci ne čitaju baš knjige."

Što zanima televiziju?

"Napravili su intervjue sa Zlatkom Dalićem, Lukom Modrićem i Lovrom Majerom. Obišli su zadarsko zaleđe i kuću u kojoj je živio Modrićev djed, rade priču o njemu. Znate li da sam ja snimio fotografiju kako Modrić vodi za ruku na Maksimiru malog Majera, koja je postala viralna. Prije nekoliko godina sam je dao Majeru i potom ju je on objavio. Naime, prije nekoliko godina radio sam intervju s Olmom, kojem je prisustvovao i Lovro. Potom smo se upzonali, Majer mi je poklonio dres, a zauzvrat sam muu dao tu fotografiju. Bio je jako sretan, nije ni znao da postoji", otkrio je Nagatsuka.

"TV ekipa, snimatelj koji je ujedno i direktor te novinarka kući se vraćaju u petak, ja ostajem jer napravit ću intervju za japanski portal s Dariom Dabcem, sportskim direktorom Šibenika koji je igrao u Japanu i doveo je u HNL niz igrača, i Haru koji je igrao u Puli, i druge. Dakako, intervju planiram i s Araijem i Uratom."

Linker
18. travanj 2024 14:06