CHRISTOF STACHE
VAŽNO PITANJE

Francuzi se uoči sudara s Vatrenima pitaju jednu stvar? ‘Može li taj čovjek ubrzati naš napad?!‘

Najveće rasprave vode se oko toga kako će Deschamps organizirati ofenzivni segment u Zagrebu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. listopad 2020. 09:02

Snažna obrana, sterilni napadi. Tako su francuski mediji ocijenili igru Les Bluesa i Portugala prošle nedjelje. Naglasak je dakako bio na Francuskoj koja je stvorila malo šansi i nije postigla zgoditak na domaćem travnjaku. Iz te konstatacije dolaze jasna razmišljanja pred utakmicu u Zagrebu.

Najveće rasprave vode se oko toga kako će Deschamps organizirati ofenzivni segment.
“Može li reprezentacija igrati s krilnim napadačima, iskoristiti brzinu Comana i Mbappea kako bi napad bio učinkovitiji”, pita se France Football.


Pritom se igra s krilima argumentira jednostavnim činjenicama.
- Coman iza sebe ima odličnu sezonu s Bayernom, a u tandemu s Mbappeom pružio bi reprezentaciji novu dimenziju. Osim toga, iza sebe imaju brze bekove koji se mogu pridodavati napadu, a ujedno i pokriti obrambenu fazu.

image
GEOFFROY VAN DER HASSELT

Deschamps je kroz Ligu nacija testirao i sustav 3-5-2 koji je prezentirao u dvoboju sa Šveđanima na samom startu natjecanja. Ipak, vratio se sustavu s četiri u zadnjoj liniji koji najbolje odgovara Les Bluesu. Pritom je koristio dva tandema stopera, a s obzirom na to da su Kimpembe i Varane igrali s Portugalom, očekuje se nova prilika za Lengleta i Upamecana.

U konačnici, što traži Deschamps u Zagrebu? Ima posloženu obranu, jasnu strukturu u sredini sa provjerenim Pogbom i Kanteom, a napad bi trebao prebaciti u višu brzinu. Zato i večeras u sredini može kombinirati, a u prednjoj liniji potražiti neko novo rješenje u odnosu na dvoboj s Portugalom gdje su Francuzi propustili poentirati. Coman se nameće kao prvi izbor, no vidjet ćemo što je Deschamps pripremio u dvoboju u kojem traži nastavak uspješne tradicije protiv Hrvatske.

Linker
06. srpanj 2024 19:17