HRVATSKI KAMP

GDJE ĆE VATRENI BORAVITI U RUSIJI? U HNS-u već krenuli u akciju pronalaska kampa: 'Upozoreni smo da stvari nisu onakve kakve su na fotografijama'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2017. 11:12

Hrvatska delegacija jučer rano napustila je Moskvu, ali povratak dijela ekspedicije na rusko tlo predviđen je već - sutra! Baš kako je najavio izbornik Zlatko Dalić, odmah se kreće u pronalazak kampa u kojem će Vatreni boraviti za vrijeme SP u Rusiji.

- Vrlo teško je utvrditi je li neki kamp adekvatan, jer jedno je ono što vidiš u katalogu, a sasvim drugo kad si na licu mjesta. Hrvatski nogometni savez reagirao je promptno, poslao je već neke ljude od povjerenja da vide kakva je situacija. Oni su nas upozorili da stvari u kampovima nisu onakve kakve su na fotografijama - kazao nam je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Dakle, u HNS-u su čekali završetak ždrijeba, jer su neke reprezentacije nakon saznanja gdje će igrati utakmice, promijenile kampove, što je bilo logično.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Imamo jako dobrih kombinacija, sve smo dogovorili s FIFA-om. Zahvaljujući diplomaciji i dobrim relacijama s ljudima iz Kuće svjetskog nogometa, imamo priliku biti u kampovima koji će biti vrlo kvalitetni. FIFA nam je otvorila mogućnost biti u kampovima blizu destinacija gdje igramo, ponudila opcije - kazao je Vrbanović.

U ponedjeljak izvršni direktor Vrbanović i team managerica Iva Olivari kreću izabrati kamp, prvo putuju u Kalinjingrad gdje će se igrati prva utakmica s Nigerijom, a onda kreću u Sankt Peterburg. Odluka će biti donijeta već u utorak navečer, jer se u srijedu vraćaju kući.

To vam govori da se neće previše krstariti, ali i da kamp neće biti u Moskvi, već na sjeveru Rusije. Društvo iz Hiltona ima jako dobre relacije s FIFA-om koji su pomogli u izboru najboljih destinacija koje će se, naravno, ipak pogledati. No, iz same činjenica da izbornik Zlatko Dalić ne putuje, jasno je da postoje garancije kako su ponuđeni kampovi na visokoj razini.

U okolici Kalinjingrada je Falke Resort, udaljen 400 metara od mora, nalikuje dvorcu u pruskom stilu. Do Nižnog Novgoroda leti se 2 sata i 15 minuta, a do Rostova na Donu 2 sata i 20 minuta. Ipak, kampovi u okolici Sankt Peterburga bi mogli biti bolji ‘pick’.

Također se radi o vrhunskim mjestima, a od Sankt Peterburga se leti do Kalinjingrada 1 sat i 20 minuta, do Nižnog Novgoroda 1 sat i 30 minuta, a do Rostova na Donu 2 sata i 15 minuta. Na toj lokaciji je 5 kampova, za vjerovati jest da će se baš za tu lokaciju odlučiti HNS. No, pričekajmo još malo, u utorak ćemo konačno saznati gdje će Vatreni boraviti ovog ljeta.

Linker
06. svibanj 2024 01:28