TOM DUBRAVEC Cropix
PROBLEMI U STOŽERU

Gdje je srebrni Vatreni? Jedna je stvar zbog cirkusa oko Livaje među Vatrenima prošla ispod radara

Igrački kadar ne ide pun u Rotterdam, jednog dresa neće biti među putnicima na Final Four
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. lipanj 2023. 15:14

U sjeni Marka Livaje medijski je ispod radara ostala jedna druga informacija. Zlatko Dalić na pripremama u Rijeci nema kompletan stručni stožer. Nedostaje Mario Mandžukić. S izbornikom na terenu rade samo Vedran Ćorluka i Ivica Olić. Dakako, izdvojeno s golmanima Marjan Mrmić. Mandžukić uopće nije u Rijeci. Ne, nije izgubio mjesto u Dalićevoj stručnoj ekipi, niti je samovoljno otišao.

Jednostavno, ozlijedio se. Možda netko misli da to za trenera nije presudno, pa nije igrač, ali Mandžo je igrajući za veterane HNS-a u Krašiću u nedjelju tako jako "poderao" zadnju ložu da ne može hodati. Tako niti raditi s momčadi, pa ga s toga niti nema na radnom mjestu. Bila je to jaka ekipa s Bišćanom, Marićem, Vukojevićem, Tomićem, Olićem... u kojoj se on posebno isticao, ali i zaradio posljedice.

Eto, osam i pol mjeseci čekali smo Final Four, od plasmana u Beču lanjskog rujna, na kraju Hrvatska tamo ide u nepotpunom igračkom sastavu sa samo 22 imena jer za Livaju nema pravo zamjene. Uzalud Beljo trenira. Novi igrač može se prijaviti do 24 sata prije prve utakmice samo u slučaju ozljede za što morao postojati dokumentacija. Livajinog dresa broj 20 neće biti.

Istodobno, potpun nije ni stožer. Osim što nema Mandžukića s momčadi nije ni Dražen Ladić. On je kao skaut bio na okupljanju u ponedjeljak, ali je ostao doma, što je po planu. Ladića često nema s ekipom. On će ići na utakmice Armenije u kvalifikacijama za Euro. Igraju vani s Walesom 16. lipnja te tri dana kasnije doma s Latvijom.

Linker
21. rujan 2024 20:56