Foto: Goran Mehkek / CROPIX
VATRENI TEST

GDJE JE ZAPELO? VELIKI SPEKTAKL VATRENIH PROTIV BRAZILA POD UPITNIKOM? Zašto okršaj protiv višestrukih svjetskih prvaka na Anfieldu još nije potvrđen?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. ožujak 2018. 00:37

Je li negdje zapelo, zašto prijateljska utakmica Brazil - Hrvatska 3. lipnja još nije potvrđena? Ni HNS, ni Brazilski savez nisu službeno objavili igranje susreta koji je odavno najavljen s datumom 3. lipnja u Liverpoolu.

Što se to još mora dogovoriti? Podjela novčanog kolača, s kojim neki u HNS-u nisu zadovoljni za pojedine ranije utakmice pa traže ugovor koji će više poštivati hrvatsku prezentaciju? Ili su ostali tek neki tehnički detalji?

Neslužbene informacije iz HNS-a govore da utakmica nije upitna, da će se sigurno igrati. No, ni brazilski mediji zasad ne barataju s više podataka. Pišu kako je Brazil, za razliku od nekih ranijih natjecanja, kad je imao slabije rivale poput Zimbabvea, Tanzanije ili Paname ovom prilikom, na inzistiranje izbornika Tite, odlučio napraviti jače provjere uoči Rusije. Po tim navodima čelnici Saveza složili su se da to bude Hrvatska jer ima visoku razinu kvalitete, prvenstveno u nositeljima igre Reala i Barcelone Luki Modriću i Ivanu Rakitiću, a ujedno će biti dobra provjera za europske suparnike koje Selecao čekaju u turniru, Švicarsku i pogotovo Srbiju. Dodaju kako će Brazil možda već u svibnju odigrati jednu utakmicu na svojem terenu, potom tu u Engleskoj, a zadnju provjeru bi trebao imati 10. lipnja u državi domaćinu Mundijala.

Premda vremena ima, za pretpostaviti je da će to uskoro biti skinuto s dnevnog reda. Hrvatska i Brazil sastat će se na Anfieldu u Liverpoolu 3. lipnja. Coutinho će se, doduše u dresu nacionalne vrste, vratiti u grad u kojem se afirmirao, a nije isključeno da upravo to bude prva ili jedna od prvih utakmica Neymara, kad se oporavi od ozljede, očito teže nego što su u PSG-u htjeli priznati. Nakon toga Vatrenima će ostati tek posljednja provjera uoči Rusije, u Osijeku će 8. lipnja igrati sa Senegalom. Koji je po načinu igre najbliži Nigeriji, što će biti dobar pokazatelj za Kalinjingrad.

Linker
05. svibanj 2024 01:28