JOE KLAMAR/AFP
Dileme za Dalića

Gdje pozicionirati Modrića i kako čuvati Ronalda? Dvije su opcije, a jedna je stvar ključna za Cristiana

Nameće se logična varijanta da Hrvatska protiv Portugala igra s četiri vezna igrača
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. studeni 2020. 15:12

Gdje pozicionirati Luku Modrića protiv Portugala? To pitanje ovisno je i o postavci koju će Zlatko Dalić osmisliti za vezni red.

Dvije su opcije prema trenutnom stanju stvari. Ili će biti jedan od dva pivota (4-2-3-1), ili “osmica” ili “desetka” u opciji s tri vezista. Kao ofenzivnog veznog sada ga ne bi imalo smisla koristiti, jer Vlašić ima moći za to odraditi. Modrić iz uloge redatelja igre najviše pruža.

Zato se nameće logična varijanta da Hrvatska igra s četiri vezna igrača, od kojih bi Modrić imao određenu slobodu kretanja u cijeloj središnjoj zoni. Što znači da ostala trojica budu preciznih defenzivnih obveza, a Modrić daje balans i poveznicu s ofenzivnim dijelom.

Kako čuvati Cristiana Ronalda?

Kad govorimo o Ronaldu u objektivnim okvirima, izbjegavajući posljedice njegova glamuroznog stila života, onda jednostavno shvaćamo da se radi o jednom od najvećih golgetera u povijesti nogometa.

S 35 godina izgubio je nešto na brzini, ali osjećaj za gol, pogotovo glad da poentira, i dalje su mladenački. Ronaldo je danas igrač kojeg treba anticipirati u pozicioniranju, skoku, jer “napada” centaršut. Ključno je ne ispuštati ga ni jedan trenutak iz vida.

Čak i kad nije previše blizu akcije, osjeti prostor i trenutak kada se brzinski naći u gol-šansi.

Linker
25. travanj 2024 04:27