NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
NIZOZEMCI NA PREKRETNICI

Glavni oslonci dijelom isti, ali Van Gaal je dosta promijenio Koemanovu ekipu i pitanje je kako će izgledati

Više o Nizozemskoj ćemo znati 24. ožujka nakon utakmice s Francuskom u kvalifikacijama za Euro
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 20:13

Kako će izgledati nizozemska momčad pod vodstvom novog/starog izbornika Ronalda Koemana više ćemo znati 24. ožujka nakon utakmice s Francuskom na Stade de Franceu u kvalifikacijama za Euro. Potom igraju s Gibraltarom.

Činjenica je da je Louis van Gaal u dvije i pol godine, koliko Koemana nije bilo jer je u kolovozu 2020. prekinuo izbornički posao započet 2018. godine odlaskom u Barcelonu, dosta promijenio momčad.

Recimo u finišu kvalifikacija za Euro 2020. u studenom 2019. godine, Koeman je na gostovanju kod Sjeverne Irske (0:0) što mu je bila pretposljednja utakmica izveo sljedeću početnu postavu u rasporedu 4-2-3-1: Cillessen - Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Roon, F. de Jong - Berghuis, De Beek, Promes - Babel.

S klupe su ušli Pröper, L. de Jong i Ake. Nakon toga je doma s Estonijom (5:0) šansu dao i Van Aanholtu, Wijnaldumu, Stengsu, Boaduu i Strootmanu.

Na Kataru nije bilo desetorice od njih - Cillessena, Veltmana, Promesa, Babela, Pröpera, Van Aanholta, Wijnalduma, Stengsa, Boadua i Strootmana.

U ogledu s Argentinom startnih jedanaest čini su, u formaciji 3-4-1-2: Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon, F. de Jong, Blind - Gakpo - Bergwijn, Depay. Ušli su Berghuis, L. De Jong, Koopmeiners, Weghorst i Lang.

Van Gaal se odlučio za drugačiji raspored i neka druga imena. Iako su glavni oslonci dijelom isti. Sad je Koeman na potezu. Dakako, nije to samo stvar izbornika, nego i vrijeme čini svoje...

Linker
27. srpanj 2024 06:35