CROPIX
ČAK I PESIMISTI MISLE ISTO

GOST KOMENTATOR SPORTSKIH NOVOSTI Pobijedit ćemo ih i u nedjelju! Jednostavno smo bolji, ovakva Grčka nam ne može ništa, premoćni smo za njih!'

Za SN piše gost komentator Samir Toplak
Piše: Samir ToplakObjavljeno: 10. studeni 2017. 13:21

Prije svega, velike čestitke igračima i izborniku, širom smo vrata otvorili vrata Rusije i sada samo još moramo zakoračiti u nju. Iskreno, da odmah kažem, uistinu ne vidim kako bi nas ova Grčka mogla iznenaditi. Sad ću ja kao moj kolega Ćiro, koji je bio u pravu, pobijedit ćemo ih i na Karaiskakisu, jednostavno smo bolji, ovakva Grčka nam ne može ništa, premoćni smo za njih!

Od samog početka smo bili iznimno rastrčani, agresivni i upravo iz tog razloga je pao i prvi pogodak, kad je grčki vratar srušio Kalinića i onda je Luka mirno realizirao najstrožu kaznu. Vidjelo se da smo puni samopouzdanja, čak u pojedinim trenucima i previše. Iz te ležernosti smo primili pogodak kad je Sokratis nadskočio Lovrena. Međutim, jedna velika novost u našoj igri i koja je naposljetku i odlučila utakmicu, to su bili naši bekovi, utrčavali su u prostor, nisu se parkirali kako nekada i sukladno tome zatvarali sebi prostor. Svi golovi osim prvog pali su nakon utrčavanja Strinića, odnosno Vrsaljka, koji je po mojem mišljenju bio igrač utakmice. Moram napomenuti još jednu stvar, na kraju me najviše dojmilo skandiranje Luki Modriću. Nakon svih negativnosti koje su se vezale u njega zaslužio je ovakav tretman.

Treba isto tako jasno kazati da ova Grčka nije naša razina. Oni su bili potpuno bezidejni, čak je i Kosovo u Maksimiru izgledalo bolje. U medijima se stvorila velika pompa, iskreno ja ih nisam gledao u kvalifikacijama, ali oni su treći razred europskog nogometa. Oni su nam dosta pomogli svojim greškama, ali to ne umanjuje našu odličnu predstavu.

Kod igrača se vidjela odlučnost, a što se tiče taktičkih zamisli, Dalić je kao u Kijevu gurnuo Luku ispred dva zadnja vezna s time da je na poluvremenu zamijenio pozicije Perišiću i Kramariću, a potonji je onda djelovao kao druga špica i tako je i zabio pogodak. Nakon izlaska Kalinića onda se Perišić vratio lijevo, a Rebić je pokrio desnu stranu, dakle, nije bilo previše lutanja. Zaboravio sam kazati, bili smo lepršavi u veznoj liniji, nije se puno carinila lopta, protok lopte bio je brz. Igrali smo upravo onako kako se treba igrati protiv momčadi koje se zatvore, dva tri brza pasa i onda lopta na bok. Akcija kod drugog pogotka je naša akcija kvalifikacija, svaka čast.

Što je Zlatko Dalić napravio da Hrvatska opet izgleda kako bi trebala? Otpustio im je sve kočnice i dao im prave smjernice za igru. U Rijeci sam zamjerao što smo imali bezbroj kornera, a nijedan nije bio uigran. Protiv Grčke se nakon prvog vidjelo da smo vježbali, da imamo zamisli kako zaprijetiti iz prekida i to veseli. Cijelu je utakmicu vodio, bio je maksimalno unutra i ranije sam rekao, jer ga jako dobro poznajem, on jednostavno neće dopustiti da utakmica prođe pokraj njega. Ponavljam, velike čestitke igračima i izborniku, ovo je bila Hrvatska na razini na kakvoj mora biti...

Linker
02. svibanj 2024 11:47