Borna Sosa Njemačka
 SN
PROBLEM SA STATUTOM

Gotovo je, Nijemci definitivno odustali od Sose! Legenda poručila: ‘Želimo mu sve najbolje u budućnosti‘

‘Dobro smo analizirali čitavu situaciju, ali nažalost stvar nije pozitivna za nas‘
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2021. 11:43

Sada je sve jasno, Borna Sosa neće zaigrati za njemačku nogometnu reprezentaciju. Naime, mladi hrvatski reprezentativac odlučio je u jednom trenutku da u budućnosti želi nastupati za moćni Elf, navodno je Sosa bio i velika želja tehničkog direktora Olivera Bierhoffa koji se prema posljednjim informacijama tamošnjih medija ipak zahvalio mladom Hrvatu.

- Dobro smo analizirali čitavu situaciju, ali nažalost stvar nije pozitivna za nas. Nakon konzultacija s FIFA-om i naše želje da Borna postane član njemačkog nogometnog saveza, shvatili smo da za to postoje male šanse obzirom da je prije nekoliko mjeseci izmjenjen statut.

Bierhoff priznaje kako su Nijemci imali ozbiljne namjere dovesti Sosu.

- Borna je zanimljiv igrač koji ima ogroman potencijal i to ne samo zbog toga što ove sezone igra sjajno. Mi mu želimo sve najbolje u nastavku karijeri.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

Podsjećamo, Sosa je nastupao za Hrvatsku u svim mlađim dobnim kategorijama, za U-17 reprezentaciju je upisao 21 nastup, a bio je i član aktualne U-21 reprezentacije, za koju je ostvario 19 nastupa, a koja je nedavno izborila plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva. No, izbornik Zlatko Dalić niti jednom ga nije uvrstio na popis A reprezentacije, a pitanje je hoće li ga nakon čitave priče ikada pozvati.

Linker
10. lipanj 2024 16:35