NIKSA STIPANICEV Cropix
NA VELIKOM ISPITU

Gračan objavio popis za play-off: ‘Pred nama je velika utakmica, ovo je nagrada za uložen trud i povijesni uspjeh‘

Reprezentacija će se okupiti u Velikoj Gorici 19. veljače i otputovati za Osijek gdje je 23. veljače igra prvu utakmicu
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2024. 10:13

Izbornik hrvatske ženske reprezentacije, Nenad Gračan, objavio je popis igračica za predstojeće utakmice play-offa za plasman u A Ligu nacija protiv Norveške.

Na Gračanovom popisu našle su se sljedeće igračice:

Vratarke: Doris Bačić (Napoli), Laura Fiket (Hajduk), Ana Filipović (Dinamo).

Obrambene igračice: Kristina Nevrkla (Osijek), Leonarda Balog (SNK Pölten), Ana Jelenčić (Servette), Antonia Dulčić (Hajduk), Maria Kunštek (Väksjö DFF), Lucia Domazet (1. FFC Frankfurt), Barbara Živković (Osijek), Tea Vračević (Agram).

Vezne igračice: Izabela Lojna (Osijek), Anela Lubina (Osijek), Petra Pezelj (Trabzonspor), Tea Krznarić (LASK), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Ivana Kirilenko (Osijek), Ružica Krajinović (Sturm), Veronika Terzić (Sarajevo 2000).

Napadačice: Ivana Rudelić (Basel 1893), Karla Jedvaj (Blau-Weis Linz), Andrea Glibo (Sturm), Paula Vidović (Ingolstadt).

Reprezentacija će se okupiti u Velikoj Gorici 19. veljače i otputovati za Osijek gdje je 23. veljače na Opus Areni očekuje prva utakmica play-offa za plasman u A Ligu nacija protiv Norveške, reprezentacije koja je u svojoj povijesti bila svjetski (1995.) i europski prvak (1987. i 1993.) te osvajač zlatne olimpijske medalje (2000.). Uzvratna utakmica igrat će se 27. veljače u Stavangeru.

- Drago mi je da su djevojke dobile priliku igrati jednu ovako veliku utakmicu. Nagrada je to za uložen trud i povijesni uspjeh osvajanjem drugog mjesta u premijernom izdanju B Lige nacija. Naravno da je Norveška veliki favorit u ovim utakmicama, ali vjerujem da će to biti dodatni motiv djevojkama da se pokažu u najboljem izdanju. Izuzetno se radujemo da ćemo Norvežanke ugostiti u prekrasnoj Opus Areni, vjerujemo da će nas podržati velik broj gledatelja i da ćemo uživati u fantastičnom nogometnom ambijentu”, rekao je izbornik Nenad Gračan, prenosi stranica HNS-a.

Linker
02. svibanj 2024 05:42