CROPIX
'DIŠEMO JEDAN ZA DRUGOG'

GRCI RANIJE OD SVIH PLANOVA STIGLI U ZAGREB Glavi i odgovorni odmah na aerodromu otkrio kako će igrati protiv Hrvatske

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. studeni 2017. 16:21

Stigli su Grci u Zagreb ranije od plana, nisu se dugo zadržavali na aeorodromu, već pet minuta po dolasku na Tuđmana, autobus je krenuo prema gradu. Nema navijača, nema novinara, nisu ih čekale ni kamere ni pregršt mikrofona, prošli su gotovo neopaženo. Ali, moramo priznati, dobro raspoloženi. Smijali su se nešto, valjda neka dobra šala bila u pitanju. Nisu djelovali ustrašeni ili ozbiljni, tek prelagano odjeveni, samo u trenirkama. Zavaralo ih atensko Sunce, u Zagrebu je ipak hladnije i tmurnije, no, pretpostavljamo da im je to ipak najmanji problem.

U Hrvatsku je stiglo 27 igrača, svi su u kadru za utakmicu osim jednoga. Manolasa. Da, iako za susret u Zagrebu ne konkurira, nije ostao u Ateni trenirati već se pridružio momčadi. Jer, svi ističu, momčadski duh, to je najjača snaga Grka i na tome grade svoj optimizam.

- Svi znaju kako igramo, da se baziramo na jakoj obrani i kontranapadima. Tako ćemo pokušati igrati i u Zagrebu - stao je kratko pred diktafon Michael Skibbe, grčki izbornik, ne krijući plan za dvoboje s Hrvatskom.

Soccer Football - FIFA World Cup European Play-Off Draw - Zurich, Switzerland - October 17, 2017   Greece coach Michael Skibbe before the draw   REUTERS/Arnd Wiegmann
REUTERS/Arnd Wiegmann / REUTERS
Michael Skibbe

- Sve znamo jedni o drugima, nema previše tajni. Ja poznajem hrvatske igrače, gotovo kao svoje, tako i oni nas. Na razini smo, kao i Hrvatska, da imamo igrače u top klubovima, s iskustvom velikih dvoboja, bit će to izjednačena utakmica, u kojoj će prevladati nijanse. Koja je utakmica ključna? Obje! Mi nismo u Zagreb došli izgubiti, pa ganjati minus u uzvratu, želimo i ovdje napraviti dobar rezultat. Obrana je naša opcija, međutim, znam ja i da samo obranom ne možeš ostvariti rezultat, treba zabiti neki gol, jel da?

Nije više želio otkrivati, spomenuo je još jednom taj momčadski duh.

- Nema tajne našeg ponovnog uzleta, sve je u tom momčadskom duhu. Igrači su se jako dobro povezali, dišu jedan za drugoga i to je oružje koje nam je najjače.

Pitali smo ga kako komentira da Hrvatska kući nikad nije dobila Grčku, a općenito nam je skor s njima jako loš.

- Ha, mogu samo reći - neka tako ostane i nakon ovih utakmica!

I on je bio nasmijan, iako problema u momčadi ima još uvijek. Papastathopoulos i Torosidis i dalje su upitni za utakmicu zbog ozljeda, a po jučerašnjim informacijama, Papastathopoulos će vjerojatno igrati dok je Torosidis krajnje neizvjestan za nastup. Ako on neće moći njegovo bi mjesto mogao zauzeti 'priučeni' bek Retsos, devetnaestogodišnjak iz Leverkusena. Možda prilika za Hrvatsku?

Linker
06. svibanj 2024 02:38