DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRESICA VATRENIH

Gvardiol: ‘Nisam znao taj podatak o svojoj igri‘; Majer: ‘Dinamo je najbolji, osvojit će prvenstvo‘

Vatreni su stigli na Rujevicu, a prvi su dan pred novinare izašli Joško Gvardiol i Lovro Majer
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2023. 17:35

Joško Gvardiol i Lovro Majer održali su press konferenciju na Rujevici uoči prvog treninga hrvatske reprezentacije koja u petak na riječkom stadionu igra kvalifikacijsku utakmicu za Euro s Latvijom.

Gvardiol, najskuplji branič svijeta i novi adut Pepa Guardiole, kazao je:

- Osjećaj dolaska u reprezentaciju je isti jer velika je privilegija biti član Vatrenih. Uvijek dolazim sretan, pogotovo što sam zadnji put morao otići zbog ozljede.

Dobio je priliku raditi s Pepom, koje su njegove posebnosti?

- Puno sam puta rekao da mi je velika čast raditi s Guardiolom, nažalost nije ga bilo zadnja dva tjedna, imao je teškoće s leđima, dobro se oporavlja. U tjedan dana što smo surađivali dosta me toga naučio i uputio, a bit će sve bolje.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

O utakmicama reprezentacije je kazao:

- Moramo ući maksimalno ozbiljno i pobijediti u petak, ali u potom u ponedjeljak.

O kolegama je rekao:

- Drago mi je što su neki napravili transfer, pogotovo Lovro Majer jer znam koliko je želio promijeniti okolinu. Vjerujem da će se nametnuti u Njemačkoj. Meni je oduvijek bio sam igrati u Premier ligu. Shvatio sam da je vrijeme za napraviti stepenicu više, odlučio sam se za to jer nikad ne znaš hoće li doći ponovno takva prilika, Mateo Kovačić je uz mene, bit će mi zato puno lakše, nadam se da ćemo napraviti isti rezultat kao prošle sezone.

U Superkupu sa Sevillom imao je 72 dodavanja na suparničkoj polovici terena..

- Nisam znao taj podatak. To je očekivano kad igraš u Cityju. Vrhunski suigrači oko tebe olakšavaju ti posao i možeš se prepustiti igri...

Je li to što nije igrao u Ligi nacija pojačalo glad za nastupom u hrvatskom dresu?

- Nije mi drago što sam već nekoliko puta izostao s Lige nacija, svaki se put potrebi ozljeda ili operacija. Zadnji sam put bio jako žalostan, ozljedu sam vukao sa Svjetskog prvenstva, sretan sam što sam ovdje, glad je u meni kao i svaki put kad dođem u reprezentaciju.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Lovro Majer koji je nedavno prešao iz Rennes u Wolfsburg kazao je:

- Pružila se prilika za transfer u Wolfsburg, smatrao sam da je vrijeme za novi iskorak i izazov, dobro je krenulo, igrao sam prve tri utakmice, dvije smo pobijedili. Zadovoljan sam. Treba biti i bolje, bit će bolje, nakon prilagodbe.

Kako mu je raditi s Nikom Kovačem?

- Bio je jedan od glavnih razloga što sam došao tamo, a to što traži disciplinu nije problem, nikad nije bio, vjerujem da će me podići na veći visinu.

Desetorica Vatrenih su promijenili klubove.

- Najbitnije je za svakoga od nas da smo zadovoljni., da dolazimo s minutama u nogama, tada smo bolji i u reprezentaciji. Vjerujem da ćemo svi dalje napraviti lijepu sezonu.

O ogledu s Latvijom je rekao:

- Neće biti lako, više nije ni protiv koga. Spreman sam startao ili ušao s klupe. Mogu pomoći ekipi, moramo biti ozbiljni, ne smijemo podcijeniti Latviju. Ne treba biti pametan da se zna kako nam je bitno dobiti ove utakmice jer bit ćemo u tom slučaju u jako dobroj situaciji. S ove dvije pobjede so na korak od plasmana na Euro.

Što se dogodilo u Rennesu da je manje igrao u drugoj sezoni?

- Svi pričaju kako je cijela sezona bila slabija, ne bih se složio, samo je tako bilo nakon SP-a, ne samo za mene nego cijelu ekipu. Na kraju sam igrao posljednjih pet utakmica, izborili smo četvrto mjesto i Europu što je veliki rezultat. No, smatrao sam da je Wolfsburg dobra stepenica za sljedeći korak, zbog trenera, zbog Bundeslige kao jedne od najboljih na svijetu. To je najbolje što mi se moglo dogoditi.

Je li gledao Osijek - Dinamo?

- Dio sam gledao jer vraćao sam se s puta, drago mi je što je Dinamo dobio, ali i što je napeto, no Dinamo je najkvalitetniji i nadam se da će osvojiti prvenstvo - kazao je Majer dok je Gvardiol rekao da nije gledao ogled na Opus Areni.

Linker
19. svibanj 2024 07:29