TOM DUBRAVEC/ Cropix
PRESICA VATRENIH

Gvardiol o transferu: ‘Guardiola mi je dobacio poneku riječ. Tetoviranje Livaje? To je bila pogreška‘

"Ljeto bi moglo biti vrijeme za iskorak. Volio bih doživjeti Premier ligu", otkrio je Borna Sosa
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. ožujak 2023. 13:47

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024 protiv Walesa na Poljudu, a pred novinarima su se danas pojavili Joško Gvardiol i Borna Sosa.

"Moramo držati fokus 90 minuta. Njihov forte će biti duga lopta na napadača i spuštanje lopte na krila, ali dobrim postavljanjem i koncentracijom možemo to kontrolirati", izjavio je Gvardiol na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Lav Meridien u Splitu.

Joška je odmah dočekalo pitanje o budućnosti. Novinarski stručnjak za transfere Fabrizio Romano spomenuo je da Leipzig neće za manje od 100 milijuna niti sjesti za stol.

- Ono što se priča o klubu jest činjenica da nisu zainteresirani za prodaju ovog ljeta. Cilj je završiti sezonu na što bolji način, pa ćemo vidjeti što dalje.

* Je li bilo razgovora s Pepom u nedavnom sudaru u LP?

- Pružio sam ruku, čestitao mu, dobacio je Pep poneku riječ, ali to ću zadržati za sebe.

* Koliko se teško koncentrirati na treninge sa svom tom pričom?

- Nije mi teško koncentrirati se na treninge, ne bavim se člancima u medijima.

* Koliko se za vas sve promijenilo nakon SP-a?

- Život mi se nije promijenio nakon SP-a, i dalje sam isti ja. Nadam se da ću zadržati fokus na onome što radim i da ću biti najbolja moguća verzija sebe. Nažalost ne mogu izbjeći pažnji koju dobivam, moram pripaziti što ću izjaviti. Nekada zaželim da te pažnje ima manje, ali moram živjeti s time.

* Poželite li pobjeći od pritiska?

- Ne mogu izbjeći takve situacije, moram paziti u budućnosti što ću izjavljivati. Nekada zaželim da je to u manjim količinama.

* Tetoviranje Livaje?

- Jednostavno, bio je neki zabavan tip razgovora. Moja greška, ali neću o tome. Bilo pa prošlo.

Pitanje za Bornu Sosu bilo je: je li moglo bolje u Kataru?

- Nakon uspjeha na SP-u svi smo kao momčad jako zadovoljni. Morali smo ispunjavati neke drukčije zahtjeve, ali definitivno uvijek ima prostora za više. Morali smo igrati još ofenzivniji nogomet. Na SP-u je bio drukčiji stil igre, ali na kraju dana je momčadski rezultat najvažniji. Nadam se da ćemo isto tako ući u nove kvalifikacije.

* Je li ovo ljeto vrijeme za iskorak? Imate li omiljenu ligu?

- Da, moglo bi ovo ljeto biti vrijeme za iskorak. nadam se da ću ostati zdrav do kraja sezone i da ću se dogovoriti s klubom, jer u Stuttgartu sam pet godina. Volio bih doživjeti Premier ligu, je li sada ili za koju godinu, ali Premiership definitivno.

* Kako svlačionica diše uoči Walesa?

- Zna se da je prva utakmica bitna, jer je bitno otvoriti novi ciklus pobjedom. Nam aje dobro što igramo prvu utakmicu doma, i što igramo protiv najvećih konkurenata. Mi smo favoriti, baš kako je izbornik rekao. Trebamo se tako postaviti i mi kao ekipa ništa drugo ne bi trebali prihvatiti osim da se kvalificiramo za Europsko prvenstvo.

* Wales je oslabljen, njihov izbornik Rob Page ima puno više glavobolje. Jeste već krenuli u analize?

- Čim smo krenuli na okupljanje, fokus je bio na Walesu. Puno je promjena kod njih, ali to je dodatni motiv, dodatna energija za igrače koji su došli. Sigurno je da će doći u Split pokušati uzeti nešto. Ali, mi imamo dovoljno kvaliteta da pobijedimo utakmicu.

* Poljud je rasprodan, očekuje se fantastična atmosfera, koliko je to olakšavajuća okolnost igrati u takvom ozračju?

- Svi zajedno znamo da je Poljudu najbolja atmosfera u Hrvatskoj i zato obožavamo igrati na Poljudu. Drago nam je da je stadion rasprodan, to pokazuje koliko je svima stalo. Svi jedva čekamo doživjeti tu atmosferu kao protiv Rusije, jednostavno ti trenuci, ta atmosfera se ne zaboravlja i vjerujem da će tako biti u subotu.

Linker
03. svibanj 2024 11:40