Joško Gvardiol i Lionel Messi

 TOM DUBRAVEC/Cropix
TRI NAJTEŽA IZAZOVA

Gvardiol se sjetio Messijevog ‘vrtuljka‘ i otkrio kako je zaustavio dvije superzvijezde: ‘On ima barem 100 kg‘

"Leipzig može izbaciti City. Sjetite se kako je mala Hrvatska na Svjetskom prvenstvu uzela broncu"
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 20. veljača 2023. 16:43

Erling Haaland, Romelu Lukaku i Lionel Messi: to su tri vjerojatno najteža ispita s kojima se Joško Gvardiol (21) susreo u karijeri. U intervjuu za Times, u kojem je otkrio da je prošlog ljeta htio otići u Chelsea, hrvatski reprezentativac ispričao je i kako se proveo u okršajima s nekima od najboljih napadača svijeta.

Novinar je intervju sa stoperom Leipziga započeo podsjetivši ga na "vrtuljak" koji mu je Messi priuštio u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, odnosno video koji je postao viralan.

- Naravno da sam ga pogledao, puno, puno puta. Ali svi rade pogreške i normalno je da sam i ja pogriješio. Bilo je teško zaustaviti Messija, no nekoliko smo puta uspjeli. Naravno da smo pokušali reducirati broj pogrešaka, ali smo bili u zaostatku od 0:2 i trudili se postići gol i vratiti se u utakmicu. Istovremeno smo se branili samo s Lovrenom i sa mnom - podsjetio je.

Dodao je da mu je Messi bio dječački idol.

- Bio sam njegov veliki fan jer kad on ima loptu, to je čista umjetnost. Sve što napravi izgleda tako jednostavno, a nije. Bojim se da takvog igrača više nećemo vidjeti u budućnosti.

"Želim se suočiti s top-klasama"

U srijedu će Gvardiol i suigrači odmjeriti snage s Manchester Cityjem, što znači da ga čeka repriza dvoboja s Erlingom Haalandom. Prvi put kad su se susreli, Norvežanin se kao igrač Borussije Dortmund nije baš najbolje proveo. Leipzig je slavio 4:1.

- Iskreno, to je bilo razdoblje u kojem je Haaland htio otići iz kluba pa možda nije bio baš sretan. Vjerujem da je puno bolji nego što je pokazao u toj utakmici. Vidjeli smo ove sezone u Premier ligi što je sve postigao. Jako se veselim okršaju jer se želim suočiti s igračima top-klase. On je jedan od tih i bit će sve bolji i bolji.

Na pitanje tko mu je bio najveći izazov dosad, odgovorio je bez puno razmišljanja: Romelu Lukaku.

- Jako je velik igrač, ogroman. Kraj njega je teško uopće vidjeti loptu. Bio je ispred mene i samo sam se trudio doći do lopte. Problem je da će, ako mu se približiš, ispružiti ruku, okrenuti te i izbaciti iz igre. Moćan je. Ne znam koliko je težak, ali vjerujem da ima barem 100 kilograma. I k tome je još brži od mene.

image

Dvoboj s Lukakuom na Svjetskom prvenstvu

Sportimage/Alamy/Profimedia

U najavi okršaja sa Cityjem, Gvardiol je zaključio da Leipzig nije bez izgleda. Povukao je paralelu s hrvatskom broncom u Kataru.

- Uvijek govorim da je u nogometu sve moguće. Lopta je okrugla. Vidjeli ste da je Hrvatska, mala zemlja, završila kao treća. U svojoj povijesti imamo već tri medalje sa svjetskih prvenstava. Zamislite to, zemlja od 3,8 milijuna ljudi! U ovoj igri morate biti pozitivni i ničega se ne trebate bojati. Vjerovat ćemo u sebe i svoju kvalitetu i truditi se pobijediti.

Linker
18. svibanj 2024 11:08