REUTERS/Umit Bektas
GOST KOMENTATOR

HAJDUKOVA LEGENDA ZA SN ANALIZIRA Vidi se iz aviona da smo izgubili od slabije momčadi. Osim Modrića nije imao tko donijeti loptu prema napadačima

Legendarni bivši igrač i trener Hajduka Zoran Vulić za Sportske novosti je analizirao 1:0 poraz hrvatske reprezentacije u gostima kod Turske.
Piše: Zoran VulićObjavljeno: 06. rujan 2017. 12:53

PIŠE: ZORAN VULIĆ

Moram konstatirati da je ovo nogomet, a on se igra za golove. Turci su zabili, a mi nismo. U prvom dijelu smo zbilja dobro igrali, imali dominaciju, prigode i nedosuđeni jedanaesterac. U drugom poluvremenu smo djelovali umorno i, što mi se nije svidjelo, nakon primljenoga gola nismo bili kompaktni, nego smo se rasuli. Imali smo u igri tri napadača, igrali smo u tom periodu praktički bez veznih igrača, osim Modrića nije tko imao donijeti loptu prema njima kako bi se nešto dogodilo.

Izgledali smo do gola sasvim dobro, imali smo nadmoć i par kontri i polukontri koje smo trebali kvalitetnije odigrati. Izgubili smo od reprezentacije, iz aviona se vidi, od koje smo bolji. I kada su oni zabili dopustili su da im radimo polukontre i kontre. Žao mi je, jer smo ovom pobjedom mogli riješiti sva pitanja, imali smo sve u svojim rukama. Imamo mi šansi još uvijek, premda nam Rusija sve više bježi iz ruku, a držali smo je čvrsto. No, ovisimo sami o sebi, i dalje smo prvi smo u skupini, ali ono što se promijenilo jest da imamo pritisak tri, a ne dvije reprezentacije. Ne mogu reći da nas je nedosuđeni penal poremetio, imali smo svježinu, jedino što je nedostajao zadnji pas.

Bili smo opasniji od Turaka, oni su u prvom dijelu imali tek jednu šansu kada su promašili. U nastavku su nas uhvatili u toj kontri, a jedna nešto slabija Subašićeva reakcija dovela nas je do primljenoga gola. No, ipak, nakon toga je još bilo 15 minuta plus četiri minute nadoknade kada smo trebali stvoriti pritisak prema njihovim vratima. Bilo je prostora, jer Turci nisu simulirali, nisu nabijali loptu u aut, moglo se nešto napraviti i doći do izjednačujućeg pogotka.

Split, 040415.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 27. kola MAXtv Prve lige, HNK Hajduk - RNK Split. 
Na fotografiji:Zoran Vulic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

Nakon ovoga treba dignuti glavu, pred nama su još dvije utakmice, sve je u našim nogama. Kvalitetu imamo za odigrati protiv Finske i Ukrajine, a mi se ne trebamo nikoga bojati. Samo je potrebno vratiti vjeru u sebe i ništa drugo.

Činjenica da smo igrali u nedjelju s Kosovom nije utjecala na ovo, ni u jednom trenutku nije izgledalo da smo pali zbog toga. Fizički smo izgledali puno bolje nego Turci, no možda igrači nisu bili na sto posto. Malo svježine je falilo na kraju, ali zbog toga su ušla trojica novih igrača, oni su trebali donijeti dodatnu svježinu i nekakvi preokret. Ponavljam, šteta je zbog poraza, ali je danas već novi dan i treba početi razmišljati o Finskoj i Ukrajini, a kvalitetu za dobiti oba susreta imamo. Jedino što je otežavajuća okolnost je ta što smo i Turke dovukli u borbu za Rusiju.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
17. svibanj 2024 11:47