PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
OCJENA LEGENDE

Hladan tuš za susjede: ‘Srbija nije jača od Hrvatske! Vi se tek trebate priviknuti na jednu stvar‘

‘Hrvatska je dugo radila da bi postala viceprvak svijeta. Nije se dogodilo preko noći‘.
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2021. 18:56

Bosanskohercegovačka nogometna legenda Mehmed Baždarević usporedio je u razgovoru za srpski Blic trenutnu snagu srpske i hrvatske reprezentacije.

I Dalićeva i Piksijeva momčad su u jakoj konkurenciji izborile Svjetsko prvenstvo, ali bivši jugoslavenski reprezentativac smatra da Srbija i dalje ne može od Hrvatske preuzeti primat najjače reprezentacije u regiji.

"Takvi smo mi na ovim prostorima, odmah bismo do kraja. Morate čvrsto ostati na nogama. Hrvatska je dugo radila da bi postala viceprvak svijeta. Nije se dogodilo preko noći. Oni su, poslije raspada, prvi prihvatili i nastavili sa školom jugoslovenskog nogometa, nastavili su stvarati prave, kvalitetne igrače i trenere... Imali su kontinuitet. Srbija to nije imala, nije ni moja Bosna i Hercegovina, ni druge države. Dobri ste, ali mislim da je prerano pričati da ste bolji od Hrvatske. O tome i često govorimo, volimo preskakati stepenice. Mundijal u Kataru je lijepa prilika da se pokažete i dokažete", smatra Baždaraveić i ipak komplimentira srpskoj reprezentaciji koja je u sudačkoj nadoknadi kvalifikacija srušila Ronaldov Portugal te izborila direktan plasman na SP.

"Vi se prvo morate priviknuti na to da imate dobru reprezentaciju, baš, baš dobru. Ne znam zašto vam je to čudno? Srbija sada ima 20 i više nogometaša za koje možemo reći da su klasa. Ako nastavite ovim putem, ako nastavite rasti i ako ostavite Piksija da radi svoj posao, vidim vas među osam u Kataru. Nije to ništa čudno, privikavajte se na takve stvari", smatra Baždarević.

Linker
19. travanj 2024 02:17