CROPIX
KRIŽANCU TO NIJE BIO PROBLEM

HNS DEFINITIVNU ODLUKU DONOSI U PETAK, ALI ZAMJENE JEDNOSTAVNO - NEMA Direktor HNS-a reagirao je odrješito: 'Šokiran sam da me to pitate...'

HRVATSKI KAMP Definitivna odluka je u petak, ali da HNS i želi naći zamjenu - nema je
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. prosinac 2017. 23:50

Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a reagirao je odrješito: “Šokiran sam da me to pitate, ne mogu vjerovati čime se bavite”, kad smo tražili prvu reakciju je li moguće da Hrvatska odustane od kampa Woodland Rhapsody Resort koji se nalazi šezdesetak kilometara sjeverno od Sankt Peterburga te u lipnju ima - bijele noći. I po svemu sudeći, tako će i biti. HNS niti može, niti planira išta mijenjati. Vatreni će u Woodland.

Međutim, povela se rasprava, u nedjelju su obavljene brojne konzultacije, a do nas je doprla informacija da su iz Saveza zvali i glavne igrače. Nisu dobili decidiran odgovor bi li im to smetalo jer iako su igrači najvažniji, oni su ti koji moraju igrati utakmice te za njih biti potpuno spremni, odmorni i svježi, nisu stručni da pravorijek bude njihov.

Ivica Križanac
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Ivica Križanac

Doba selfieja

Definitivna odluka treba biti u petak, to je službeni rok, ali opcija B ovog časa nije na vidiku. Od hotela koje je hrvatska delegacija pregledala jedino ta “Šumska rapsodija“ komforom zadovoljava, koliko-toliko standarde na koje su navikli asovi Vatrenih. Po kvaliteti soba i ostalim sadržajima. Primjerice, hotel u Royal Falke Resortu pokraj Kalinjingrada, gdje ionako Hrvatska stoji u redu ako netko otkaže, ima sobe na razini hotela s tri zvjezdice, i po veličini i uređenju. Možda će se neka nacionalna vrsta time zadovoljili, no HNS je ocijenio da je to nivo koju ne mogu ponuditi našim reprezentativcima. Kamp kraj Moskve dobio je još lošije recenzije.

Woodland Rhapsody Resort

Teoretski, samo su dvije opcije: potvrditi Woodland, bez obzira na polarni dan, ili da ljudi iz HNS-a odu ponovno u Rusiju, posjete još neke lokacije koje nisu zauzete, a nalaze se južnije, gdje je noću mrak. Problem je što ovoga časa ne postoji informacija da bi išta kvalitetno ostalo na raspolaganju.. Rusija posjeduje malo dobrih kampova, izbor je nemjerljivo skromniji nego u državama koje su prije organizirale velika natjecanja, a što vrijedi davno je razgrabljeno. Ostat će Woodland.

Je li stalni dan problem, može li se dogoditi da igrači postanu razdražljivi, da ne mogu dobro spavati? Pitali smo čovjeka koji to najbolje zna - Ivicu Križanca, on je sedam godina živio u Sankt Peterburgu gdje je igrao za Zenit.

- Meni to nije bio problem, nikakav - jasan je Križanac, te dodaje:

- Tamo je u lipnju dan 16-17 sati, a ostalo vrijeme je kao kod nas pred kišu. Dakle, sumrak. Ja sam se bez problema navikao, navukao bih zastore i mirno spavao. I ne samo ja, za sve te godine koliko sam boravio u Rusiji nisam čuo od ni jednog stranca da mu je to problem. Nikad. Za igrače ja najvažnije da imaju komfor, ako je taj resort bolji od drugih, logično je što su ga odabrali. Ja ga ne znam jer je vjerojatno novi napravljen, otkako sam otišao od tamo. Veća je poteškoća kad letiš negdje gdje je sedam sati vremenske razlike - objasnio je Križanac, pa se malo i našalio:

- Kako je ovo doba selfieja, to će zapravo biti izvrsno za naše igrače, moći će lupati selfieje u neobičnijim vremenskim okolnostima. Uostalom, tamo će boraviti duže, pa ako bi netko i imao problem dan-dva, adaptirat će se. Ne brinite - konstatirao je Križanac.

Na Islandu identično

Jasno da nisu svi jednaki, ali i po riječima bivšeg igrača Vatrenih, koji je sa Zenitom osvojio Kup UEFA-e 2008. godine, očito je da bijele noći nisu tema koja bi trebala utjecati na njihovu disponiranost za nastupe. Iako Kalinjingrad nije toliko sjeverno, i tamo je u to doba godine vrlo dug dan, pa će se i prilagoditi za uvjete koji ih čekaju u prvoj utakmici. Igrali su ovog lipnja na Islandu, u istim uvjetima, nisu se žalili da bilo tko nije mogao spavati.

Linker
06. svibanj 2024 05:10