TOM DUBRAVEC Cropix
KRONIKA PUTA

HNS objavio vijest koja će razveseliti kolekcionare i navijače, Vatreni dobivaju svoj album

Album "Vatreni put" ima 82 stranice, a u njemu je 370 sličica
Piše: SNObjavljeno: 19. veljača 2024. 13:16

Hrvatski nogometni savez (HNS) najavio je izdavanje albuma sa sličicama "Vatreni put", svojevrsnu enciklopediju hrvatske nogometne reprezentacije i svih uzbudljivih avantura Vatrenih u posljednjih 30 godina.

"Prvi put u povijesti ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imaju priliku kućnoj biblioteci dodati štivo koje sadrži pregled utakmica, izbornika i igrača kroz godine, počevši od prve utakmice u listopadu 1990. protiv SAD-a pa do nastupa u Ligi nacija 2023. No, ovo nije još samo jedan album sa sličicama već jedinstven, interaktivan album koji priča kako se hrvatska nogometna reprezentacija izgradila do statusa koji danas ponosno nosi.

Za ljubitelje nogometa Vatreni put ima neprocjenjivu vrijednost. Malo je onih koji, čak i ako ne prate aktivno nogometna zbivanja, ne pamte posebne trenutke, poput nastupa Maradone u prijateljskoj utakmici protiv Argentine 1994. ili golove Šukera i njegovo odobravanje glavom i slavlje na prvenstvu u Francuskoj. U novijoj nogometnoj povijesti, u kolektivnoj svijesti, živi cijeli spektar emocija koju su mnogi Hrvati osjećali pomno prateći nekoliko produžetaka s jedanaestercima na slavnom prvenstvu u Rusiji. Svi ti trenuci, i mnogi drugi, opisani u “Vatrenom putu”, čine važan dio hrvatske nogometne povijesti.

Sve te trenutke kroz objektiv svojih fotoaparata zabilježili su naši najbolji sportski fotografi pa ćete moći uživati u spektakularnoj fotodokumentaciji Radiše Mladenovića, Roberta Beloševića, Siniše Hančića, Matka Biljka i Drage Sopte", stoji na stranicama HNS-a.

- Iznimno sam zadovoljan činjenicom da izlazi album sa sličicama posvećen uspješnoj povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. On nije samo kronika puta Vatrenih od povijesne utakmice protiv SAD-a do najvećih uspjeha osvajanjem četiriju medalja, već i ono što ostaje u naslijeđe generacijama koje tek dolaze. Uvjeren sam da će “Vatreni put” pronaći put do kolekcionara i navijača hrvatske nogometne reprezentacije koji će se tako još jednom prisjetiti veličanstvenih dosega Vatrenih kroz povijest - kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Album "Vatreni put" ima 82 stranice, a u njemu je 370 sličica s jedinstvenim QR kodovima, od toga 74 na holografskom materijalu (52 su zlatne sličice). Glavni distributer albuma je Tisak d.d., a bit će dostupan na svim releventnim prodajnim mjestima od 20. veljače, naglašavaju iz kuće hrvatskog nogometa.

Linker
30. ožujak 2024 11:50