TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
PRAVNA BITKA

Hoće li ikad igrati za Elf!? Sosa za SN: ‘Svjestan sam rizika, ali nisam želio raditi HNS-u iza leđa‘

Sosa se odlučio za Njemačku svjestan najgoreg scenarija: da ostane i bez jednih i bez drugih...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. svibanj 2021. 22:02

Nijemci bi u ponedjeljak mogli predati FIFA-i svu dokumentaciju u postupku promjene nogometnog državljanstva Borne Sose, a svjesni su da to, s obzirom na propise, ipak nije samo formalnost.

No, vjerujući u poslovičnu njemačku pedantnost i ozbiljnost, vlada razmišljanje da su u DFB-u ipak unaprijed preispitali mogućnosti Sosina igranja za Elf, da nisu otišli glavom kroz zid, da imaju adute zbog kojih će FIFA dati zeleno svjetlo.

U svakom slučaju, Sosa se odlučio za Njemačku svjestan rizika i moguće odbijenice pa i posljedica da, u najgorem slučaju, zbog propisa ne zaigra za Njemačku, a zbog svoje odluke da odbije Hrvatske, možda nikad i ne dobije poziv za Vatrene.

image
ROBIN RUDEL Dpa Picture-alliance Via Afp

Inače, mnogi na razne tumače priču oko Sosina odlaska u Njemačku, kao i njegovu izjavu da ga nitko iz HNS-a nije zvao čitavo vrijeme.

- Komunicirao sam Ivicom Olićem, izbornikovim tadašnjim pomoćnikom te koordinatorom za kondicijsku pripremu Ivanom Krakanom, s njima sam imao odličnu komunikaciju. A što se tiče FIFA-e, svjesno sam prihvatio taj rizik, ali nisam želio ništa raditi HNS-u iza leđa, pokrenuti postupak, pa ako ne prođe - nikome ništa. Prvo sam se odlučio za Njemačku, otvorio karte obavio u petak vrlo korektan razgovor s izbornikom u kojem sam mu rekao svoje razloge za ovakvu odluku. Želim Hrvatskoj, koja ima odličnu momčad i igrače, sve najbolje i puno uspjeha u budućnosti - rekao je Borna Sosa

Linker
25. travanj 2024 09:17