Luka Modrić

 TOM DUBRAVEC Cropix
ŠTO NAKON OPTUŽNICE?

Hoće li Luka Modrić otkazati Hrvatskoj? Čeka ga mučno razdoblje, a ono što je bilo nezamislivo postaje realnost

Do sada je ultimativno bio posvećen nogometu, no svakodnevica bi se sada mogla promijeniti
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 29. lipanj 2023. 19:49

Jesu li Luka Modrić i Dejan Lovren počinili kazneno djelo iznošenja neistinitog iskaza u sudskom procesu protiv braće Mamić? O tome će pravorijek donijeti Županijski sud u Osijeku. No, nema sumnje da će optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku imati reperkusije i na hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Luka Modrić je stožerni igrač i kapetan nacionalne momčadi. Do sada je ultimativno bio posvećen nogometnom pozivu, profesionalnim obvezama u Realu i guštima igranja za hrvatsku reprezentaciju. Postojanjem optužnice situacija se bitno mijenja. Uz svakodnevne (nogometne) obveze u Madridu, Modrić će u narednom razdoblju biti primoran posvetiti se i svojoj obrani, a vjerojatno će Sudsko vijeće inzistirati i na njegovoj nazočnosti tijekom procesa.

image
VOJKO BASIC Cropix

Za kapetana hrvatske reprezentacije dolazi mučno razdoblje, jer iz komfora dosadašnjeg (posloženog) života, u kojemu su dominirali nogomet i obitelj, sada će značajan dio vremena provoditi u razgovoru s odvjetnicima. Umjesto taktike na terenu sa svojim će odvjetničkim stožerom definirati strategiju obrane za "utakmicu" na osječkom sudu. Već je i proces Mamićima, na kojemu se Modrić pojavio kao svjedok, pokazao da se idol nogometnih navijača kudikamo bolje snalazi na travnjaku nego u sudnici.

Ma kako se razvijao sudski proces, za očekivati je da će biti sustavno medijski popraćen. Do sada je Modrić uglavnom sam kontrolirao izloženost medijima. Povremeno bi se očitovao kroz intervjue, koje je radio s novinarima u koje ima neizmjerno povjerenje. Ma koliko Modrić bio omiljen u hrvatskoj nogometnoj javnosti zbog svega što je učinio s reprezentacijom, teško da će imati afirmativnu medijsku kampanju tijekom sudskog procesa u Osijeku.

Dakle, postojanje optužnice dramatično je promijenilo svakodnevicu Luke Modrića. Koliko će on u tim i takvim okolnostima biti posvećen nogometu tek ćemo vidjeti. No, izbornik Zlatko Dalić mora biti pripravan i na najgoru opciju. Mogućnost da Modrić otkaže nastup u reprezentaciji (do sada je takvo što bilo gotovo nezamislivo), postaje realnost...

image
ANTE CIZMIC Cropix

Linker
15. svibanj 2024 21:24