Luka Sučić (desno)

 BARBARA GINDL Apa-picturedesk Via Afp
POTVRDILI NAVIJAČI

HR wunderkind je u momčadi sezone, njegov gol Barci proglašen je najljepšim: ‘Zabio sam i jednog ljepšeg‘

‘Bila je naporna sezona pa se vrijedilo malo odmoriti. Sad s mladima idemo po bodove‘, kaže Sučić.
Piše: Jure BurićObjavljeno: 29. svibanj 2022. 13:30

Hrvatski reprezentativac i član Red Bull Salzburga, Luka Sučić (19), na minulu se sezonu može osvrnuti s ponosom. Uz njegovo ime mogli bismo mnogo toga navesti kao posebnost, međutim, istaknut ćemo ono najbitnije vezano za njega i njegovu trenutačnu karijeru.

Ustalio se u udarnom sastavu Red Bulla, asistira i zabija vrlo bitne i atraktivne golove, na temelju ocjena za svoj doprinos uvršten je u idealnu momčad sezone najtiražnijeg ovdašnjeg dnevnika Kronen Zeitunga, navijači su ga izabrali za Salzburgovog igrača mjeseca travnja, a kako stvari stoje bit će i broj jedan za svibanj. Od stotinjak i više pogodaka, koje je ove sezone polučio Red Bull Salzburg, dva pogotka našeg Sučića zauzela su prvu i treću poziciju u izboru najljepših. Sve to po izboru navijačkog puka. Prvi, onaj pobjednički, zabio je Barceloni, a treći u finalu kupa Riedu. Na koncu, šećer - Luka Sučić je već ostvario i nastup u nacionalnoj A selekciji Hrvatske, dok je među mladima neprikosnoven.

Ulovili smo ga upravo pred put u Lijepu Našu, na okupljanje U-21 reprezentacije, i upitali koliko je odmoran nakon naporne sezone?

- Odmarao sam pet dana, guštao u krugu obitelji, ali nisam samo spavao i izležavao se.

Jednom ste nam rekli kako vam je nogomet život, pa je li vam nedostajao u tih pet dana?

- Nogomet je dio mene, uvijek mi nedostaje, ali malo odmora nakon prilično naporne i zahtjevne sezone dobro dođe.

Izbornik Igor Bišćan vas očekuje za važne dvoboje protiv Norveške i Estonije, što očekujete iz tih okršaja?

- Naravno, pobjede i bodove! Sve to možemo uz pravi pristup i da nam se sreća ne suprotstavi. Svjesni smo činjenice da su suparnici kvalitetni i da žele pozitivan rezultat protiv nas. Zato su nam oprez i ozbiljnost vrlo važni i potrebni!

Vatreni će se sučeliti Austriji, 3. lipnja u Osijeku, a austrijski nogomet vam je vrlo poznat, što mislite kakav će biti rasplet?

- Novi austrijski izbornik, Ralf Rangnick, preferira presing igru i voli takve igrače, koji su u stanju tako igrati. Vidim da je poslao i pozivnice takvim igračima koji su spremni odgovoriti tim zahtjevima. Međutim, Hrvatska je Hrvatska, ali suparnika ne smijemo podcijeniti.

image

Luka Sučić

DAX IMAGES Nurphoto Via Afp

Je li gospodin Rangnick bio u Red Bullu kad ste vi došli u taj klub, poznajete li se?

- Ne, ne poznajemo se. On je već bio napustio Salzburg prije nego sam ja pristupio.

Kad ćete se vi priključiti A vrsti i kako ste doživjeli i taj poziv?

- Nakon dvije utakmice mladih priključit ću se prvoj momčadi Hrvatske, biti na raspolaganju za gostujuće dvoboje s Danskom, 10. lipnja, i Francuskom, 13. lipnja. Kako sam doživio poziv? Pa, ima li išta ljepše i većeg ponosa za sportaša nego braniti boje svoje zemlje!? Čast mi je, obveza, a poziv me obradovao!

U travnju su vas navijači izabrali kao najboljeg igrača Red Bulla, a po dosadašnjim glasovima vaš će biti i mjesec svibanj. Što vam to znači?

- Hvala svima koji su dali glas uz moje ime i na taj način pohvalno ocijenili moju učinkovitost. To mi je i motiv više, ali i svojevrsno samopouzdanje u nadolazećim utakmicama.

Na pobjedničkim postoljima su i vaši ovosezonski golovi, “ljepotani”, onaj protiv Barcelone je najljepši, a gol u finalu Kupa protiv Rieda je na trećoj poziciji. Jeste li i vi takvog miŠljenja?

- Sve je to po glasovima navijača i ljubitelja nogometa i ne bih im proturječio, ali meni je draži i ljepši onaj pogodak Riedu u finalu Kupa. Međutim, ukusi su različiti.

Nedavno smo pročitali da vam je otac bio teće bolestan?

- Ne znam odakle to!? Nije bilo ništa strasno! Bogu hvala, sada je sve u redu. Upravo će me on voziti u Zagreb na okupljanje - podvukao je Luka Sučić.

20

milijuna eura vrijednost je Sučića prema TM-u

71

utakmicu ukupno je odigrao Sučić za RBS

Linker
24. travanj 2024 05:11