Petar Musa

 MB MEDIA SOLUTIONS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Mb Media Solutions/Alamy/Alamy/Profimedia
SHRVAN JE

Hrvat koji je od nule stigao do europskog vrha: Dalić ga je trebao, no sada ga je snašla velika nevolja

Trebao je ovoga lipnja zabijati za Hrvatsku, ali za krevet ga je prikovao zlosretni virus.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. lipanj 2022. 13:26

Sezonu iz snova Petar Musa (24) ipak nije okončao na najbolji način. Nakon potpisa za Benficu, pozvan je i u A reprezentaciju Hrvatske, međutim, nije se mogao odazvati pozivu zbog bolesti. Negdje je “pokupio” koronavirus i umjesto na okupljanju u Sheratonu dane provodi u krevetu. Shrvan visokom temperaturom posljednja se dva dana loše osjećao, no prema liječničkim informacijama zdravstveno mu se stanje poboljšava. Vjerujemo da će uskoro sve biti u redu s ovim nadarenim napadačem, koji je praktički od nule stigao do vrha i od kojeg je izbornik Zlatko Dalić mnogo očekivao u dolazećim utakmicama...

Zagrebovo dijete

Mladi je Zagrepčanin, podsjetimo, bio Zagrebovo dijete, proveo je u Kranjčevićevoj devet godina, a sa 17 je debitirao u Prvoj HNL, odigravši sedam prvoligaških utakmica. Ispadanjem u Drugu HNL počeo je igrački egzodus iz Zagreba, pa je tako i Musa, zajedno s još sedmoricom suigrača, raskinuo ugovor sa Zagrebom i otišao je u zaprešićki Inter.

Ali, već nakon desetak dana, menadžer Milan Martinović rekao je Musi da ga želi praška Slavia i u ljeto 2017. godine potpisao je ugovor sa slavnim češkim klubom do ljeta 2021. godine. Slavia ga je odmah poslala na posudbu u Viktoriju Žižkov, drugoligaški klub iz Praga, u kojem je Musa zabio 11 pogodaka. Potom je, opet na posudbu iz Slavije, otišao u Slovan iz Libereca...

Musa je vrlo dobro igrao u Liberecu u jesenskom dijelu sezone 2019./20., zabio je sedam pogodaka i imao je tri asistencije i jasno je da dobre igre i golovi nisu ostali nezapaženi. Najprije mu je stigao poziv izbornika naše mlade reprezentacije (do 21. godine), Igora Bišćana, a u zimskom prijelaznom roku nekoliko je klubova iskazalo zanimanje za mladoga Zagrepčanina koji se afirmirao u Češkoj.

Stiglo je nekoliko dobrih ponuda, najuporniji je bio švedski Malmö, koji je Slaviji ponudio milijun eura za Musin otkup ugovora, ali Pražani na to nisu pristali. Potom su se javili Cardiff City i Bristol City, željeli su Musu dovesti na posudbu, uz opciju kupnje na kraju sezone. Ali, Slavia ni na to nije pristala, pa je Musa trebao otići na zimske pripreme s Liberecom...

Međutim, dan uoči odlaska Libereca na pripreme, čelnici Slavije pozvali su Musu i njegova menadžera Martinovića, na hitni sastanak u Prag! Za stolom su bili Slavijin predsjednik, sportski direktor i trener, zasvirala je glazba koja je milovala Musine uši i hrvatski je napadač ostao u Pragu. I sa Slavijom je osvojio naslov prvaka Češke, postao je najbolji strijelac lige (14 pogodaka), a u izboru svih prvoligaških nogometaša u toj zemlji, proglašen je najboljim napadačem lige!

‘Snimili’ ga

Potom je otišao na posudbu s pravom otkupa u njemački Union Berlin, Nijemci su ga željeli otkupiti, ali ponudili su premalo novca. Javila se Boavista i Musa je prošloga ljeta otišao u Porto, također na posudbu s opcijom otkupa, zabio je prošle sezone 11 pogodaka na 27 utakmica (imao je i tri asistencije), u klubu koji se borio za ostanak i “snimili” su ga skauti lisabonske Benfice. Prije desetak dana zgotovljen je Musin transfer karijere, potpisao je petogodišnji ugovor s Benficom, a kao šlag na prekrasnoj, prošlosezonskoj torti, stigao mu je i Dalićev poziv.

No, “umiješao” se koronavirus, pa je Musa morao preskočiti ovu reprezentativnu akciju. Sad je najvažnije da ozdravi, bit će još golova i dobrih igara, kad se oporavi od bolesti. Kao i reprezentativnih poziva..

Linker
27. travanj 2024 04:08