Borna Sosa
 TOM WELLER
MLADI VATRENI U AKCIJI

Hrvata tražili Englezi i Talijani, ali uprava je jednostavno rekla - ne može: ‘Nisu me htjeli pustiti...‘

Uoči dolaska na okupljanje mlade reprezentacije bivši dinamovac imao je zanimljiv kraj mercata.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. listopad 2020. 08:04

Hrvatska U-21 reprezentacija okupila se uoči dviju utakmica na početku uzbudljive završnice kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo, protiv San Marina u Zagrebu ovog četvrtka 8. listopada, odnosno Grčke u Patrasu 13. listopada. Jedan od glavnih aduta Bišćanove vrste jest svakako Borna Sosa, nogometaš Stuttgarta. Ovoga prijelaznog roka lijevi bek Švaba imao je zanimljivih ponuda, stizale su iz Olympiacosa, Watforda i Cagliarija, ali je na koncu ostao u Stuttgartu. Bilo je određenog nezadovoljstva kod mladog hrvatskog reprezentativca statusom u momčadi, ali sad su stvari mnogo bolje. Borna je bio dio udarne momčadi Stuttgarta u posljednje dvije utakmice Bundeslige, protiv Mainza i Bayera iz Leverkusena.

Nema garancije

- Sve je u redu, igram, situacija je bolja i zadovoljan sam. Definitivno ostajem u Stuttgartu, nisu me željeli pustiti. Da, imao sam dosta ponuda, ali su u klubu odlučili da me nikako ne žele prodati - kazao nam je u uvodu Sosa.

Bila je dosta čudna situacija u njemačkom klubu, iako je bilo jasno da je Sosa najbolji lijevi bočni, nije dobivao minutažu koju je očekivao. Međutim, kad su za njega stigle ponude, u Stuttgartu su zauzeli stav da im je neophodan, da je igrač na kojem grade svoju budućnost, te su pred odlazak podigli veliki znak “stop”.

image
Borna Sosa
RONALD GORSIC/CROPIX

- Naravno, nema nikakvih garancija da ću igrati, ali sad je definitivno formirana momčad, ja sam praktički jedini na toj poziciji, tako držim da će sve biti u redu te da ću igrati. U Stuttgartu sam već dvije i pol godine, imam dobar status u momčadi, sad je zaista sve super i mislim da će biti dobar potez ostanak u ovom klubu.

Tako je, eto, zaključena priča Borne Sose kad se radi o klupskoj budućnosti. Pred njim i U-21 selekcijom su pak novi izazovi, potraga za Europskim prvenstvom, koja s obzirom na dosadašnje rezultate neće biti nimalo lako. Hrvatska vapi za pobjedama, jer joj jedino one održavaju nadu za odlazak na skup mladih selekcija Starog kontinenta.

Grci se žele revanširati

- Kad se radi o selekciji San Marina, ako budemo na našoj standardnoj razini, ne bi trebalo biti problema. Na gostovanju kod Grčke sigurno nas čeka, teška, itekako zahtjevna utakmica. Pogotovo iz razloga jer smo ih prije nekog vremena u Varaždinu pobijedili s 5:0. Grcima je taj poraz sigurno još uvijek u glavi, sigurno će se željeti revanširati, popraviti dojam iz tog ogleda gdje smo ih totalno nadigrali. Mislim da smo mi kvalitetnija momčad i ako pokažemo ono što smo pokazali u toj varaždinskoj utakmici, koliko god oni htjeli revanš, neće im uspjeti.

Nadamo se da neće, jer Bišćanovoj vrsti je definitivno potreban trijumf, niti neodlučeno nije opcija.

- Nama protiv Grčke odgovara samo pobjeda. To je posve jasno, zato ćemo odmah i krenuti po trijumf. Želimo se iz Patrasa vratiti s tri boda koji nas drže u igri za Euro. Spremni smo, atmosfera u momčadi je stvarno odlična, jako sam veliki optimist pred ove dvije kvalifikacijske utakmice - zaključio je Sosa.

Linker
24. travanj 2024 12:43