SAKIS SAVVIDES Afp
CIPAR TRAŽI IZNENAĐENJE

‘Hrvati imaju nogometaše u najboljim svjetskim klubovima, ali moja momčad ne boji se nikoga!‘

"Hrvatska je svjetski doprvak, svakome se može dogoditi da odigra lošu utakmicu i izgubi"
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. ožujak 2021. 09:56

Ciparski izbornik Nikos Kostenoglou u Rijeci je nastupio kako se očekuje od trenera ekipe koja je autsajder, a nada se da može iznenaditi.
- Hrvatska je svjetski doprvak, Svakome se može dogoditi da odigra lošu utakmicu i izgubi, kao što je bio slučaj s Hrvatima u Sloveniji. No, to ne mijenja na činjenicu da se radi o vrhunskoj ekipi. Znamo s kime igramo i što možemo očekivati jer Hrvati će htjeti popraviti dojam - kazao je nekadašnji grčki stoper koji je veći dio igračke karijere proveo u AEK-u, a i trenirao je taj klub u više navrata.

Otvorene kvalifikacije

Kostenoglou je postao izbornik ove godine nakon odlaska Belgijanca Johana Walema. Debitirao je sa Slovačkom u srijedu. Za njih je rezultat 0:0 vrlo dobar, iako svatko doma želi dobiti.
- Nisam ljut na igrače što nisu pobijedili Slovake, zašto bih bio? Dobro su se borili. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i pokazali da možemo biti kompetitivni. No, svjestan sam da Slovačka i Hrvatska nisu jednake.

Kostenoglou, 50-godišnjak koji vjeruje da će podignuti Cipar na višu razinu, može ući u susret bez imperativa.
- Želim vidjeti svoju momčad koja je samopouzdana, koja igra hrabro i ne boji se nikoga. Najvažnija je vjera. Ako budemo imali vjere da možemo uspjeti, pružit ćemo dobar otpor i to će biti zanimljiva utakmica.
Grk se divi hrvatskim igračima i kao i ostali izbornici daje im slatke komplimente nadajući se da će se opustiti.
- Hrvati imaju nogometaše u najboljim svjetskim klubovima, zna se o kakvim se klasama radi, čak i kad ne igraju u najboljoj formi to nije dvojbeno.

Ciparska reprezentacija nipošto nije za podcjenjivanje, iako je po rejtingu tek peta u skupini, mogla bi biti tvrd orah mnogima. Ne samo da je otela bodove Slovačkoj, pitanje je kako će s njom proći Rusija i pogotovo Slovenija. Danas ćemo vidjeti ima li rješenje za njih Hrvatska.

- Ove su kvalifikacije teške i otvorene, Hrvati su i dalje jedan od favorita.
Nakon što su obavili medijske aktivnosti Ciprani su izašli na teren riječkog stadiona. Bio je to zanimljiv događaj. Dok su novinari mogli pratiti, trčali su u krug po crti središnjeg kruga, neki s markerima, većina bez njih. I dobro se zabavili. Koliko će im na utakmici biti smiješno i zabavno?

Linker
03. svibanj 2024 13:07