BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
VATRENI NAVIJAČI

Hrvati za ulaznice iskeširali ozbiljan novac: ‘Samo da ih dobijemo, da se stiša taj ‘it‘s coming home‘

‘Do karata sam došao preko interneta. Originalni vlasnici preprodali su ih nekom...‘
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 13. lipanj 2021. 13:59

"U Londonu sam više od dvije godine, radim kao vozač viličara. Cijelo se jutro vrzmam oko Wembleyja i svi naši navijači koje sam sreo zapravo su ovdašnji gastarbajteri", kaže nam Ivo Margeta iz Metkovića.

Premda njegov outfit nije tipični navijački, nosi majicu bez obilježja i neobavezno je zataknuo kockasti šal u džep traperica, Margetina je priča zapravo priča većine Hrvata u nedjeljno prijepodne u sjeni veličanstvenog nogometnog stadiona. Na radu u Engleskoj, željan pozdraviti "vatrene" do te mjere da je za dvije ulaznice iskeširao ozbiljan novac.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

- Ulaznice za prvu kategoriju tribine, izvrstan pogled, ali ipak preskupo. Četiristo eura za nas dvojicu - pokazuje rukom da je u društvu Engleza koji je za ovu priliku odjenuo hrvatski dres. Takvih primjera, shvatit ćemo ubrzo, ima više jer se i izvjesni Nabil, rođeni Londončanin, uokolo muva u društvu naših fanova. Predstavlja se kao veliki navijač Hrvatske i Hajduka te našeg boksača Alena Babića.

Kada Margetu pitamo za prognozu rezultata, mladić u srednjim tridesetima baš i ne isijava veliki optimizam.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

- Za nas bi 1-0 bilo super, ali Englezi su stvarno dobri. Imaju odličnu generaciju mladih igrača, a u Southgateu su napokon dobili i menadžera. Nisu više arogantni kao nekada, čitao sam posljednjih dana kako su s respektom govorili o hrvatskoj momčadi. U Rusiji su dobili po repu i to su zapamtili.

Zdenko Kuhar iz baranjskog Čeminca živi i radi u Bedfordu, u široj okolici Londona. Strast prema reprezentaciji njega je koštala 300 funta, što je cijena dviju ulaznica - za njega i djevojku.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

- Do karata sam došao preko interneta. Originalni vlasnici preprodali su ih nekom, a taj netko dalje nama. Dok su mijenjale vlasnike, cijene su im previše narasle, ali preživjet ćemo. Samo da ih dobijemo, da se stiša taj 'it's coming home' - objašnjava Kuhar.

U blizini je Berislav Tomičić, koji je cijelu obitelj iz Slavonskog Broda preselio u Southampton. S kćerkom Alkom i sinom Filipom potegnuo je do Wembleyja, a za četiri će dana to veselo društvo prema Glasgowu.

- Imali smo ulaznice za obje utakmice, ali smo nakon smanjenja kapaciteta na lutriji izgubili pravo na drugi komplet karata. Nema veze, idemo podržati dečke barem protiv Čeha - kaže Tomičić.

Linker
11. svibanj 2024 15:20