Robert Jarni



 

 VLADO KOS Cropix
BRZI OPROŠTAJ

Hrvatska bez ijedne pobjede ispala s EURA, Jarni sve objasnio: ‘Kao i u prve dvije utakmice, imali smo više šansi‘

‘Sada slijedi nova generacija, koja također ima mnogo potencijala, ali vrijeme će pokazati‘.
Piše: HinaObjavljeno: 25. svibanj 2023. 09:47

"Opet smo imali više prilika od suparnika, ali broje se samo pogoci", rekao je Robert Jarni, izbornik hrvatske reprezentacije do 17 godina koja je u skupini D okončala svoj nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

U posljednjem susretu 3. kola mladi Hrvati su odigrali 1-1 protiv Nizozemaca te su okončali natjecanje na trećem mjestu skupine, ostavši bez četvrtfinale. Dalje idu Engleska i Švicarska, a mladi Hrvati su prije remija protiv Nizozemske poraženi od ove dvije reprezentacije, 0-1 od Engleske i 1-2 od Švicarske.

"Kao i u prve dvije utakmice, imali smo više šansi. Znali smo kako Nizozemska igra, imali smo odlične kontranapade, ali nažalost nismo bili precizni poput drugih. Morali smo rotirati, ali sve je prošlo jako dobro. Među ovim momcima moraju se vidjeti stav i razmišljanje, nadam se da će svi naći svoj put. Sada slijedi nova generacija, koja također ima mnogo potencijala, ali vrijeme će pokazati. Na momcima je da rade, a bez želje i volje za radom nema ničega", komentirao je hrvatski kraj na Euru U17 izbornik Robert Jarni

Reprezentativac Ante Sušak je, kao i izbornik, dosta govorio o sreći te izrazio zadovoljstvo unatoč ispadanju.

"Dobro smo se držali, prema dogovoru, postigli smo pogodak, a mogli smo i više. Nedostajalo nam je malo sreće, kao i u prve dvije utakmice. Ukupni rezultat nije najbolji, no ovo je fantastično iskustvo za sve nas, vidjeli smo različite stilove igre. Zadovoljni smo kako smo odigrali. Ovakvo je natjecanje vrhunac europskog nogometa i siguran sam da će nam svima pomoći", kazao je Sušak.

Linker
18. travanj 2024 02:45