ANDY BUCHANAN Afp
ŠPANJOLCIMA OTPAO VRATAR

Hrvatska će imati prevlast na tribinama u Kopenhagenu: ‘Očekuje se oko 4.000 hrvatskih navijača‘

Španjolcima je za okršaj protiv Vatrenih otpala zvijezda Manchester Uniteda...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. lipanj 2021. 09:50

''Utakmica Hrvatske i Španjolske obećava jake emocije između dvije momčadi koje se dobro poznaju. Furija u ogled ulazi kao favorit, to je status kojeg su španjolski reprezentativci odbacili. Atmosfera će biti znatno sklonija njihovim rivalima, očekuje se oko 4.000 hrvatskih navijača na tribinama, dok će španjolska reprezentacija imati znatno manju podršku'', piše katalonski sportski list Mundo Deportivo uoči današnjeg sraza u Kopenhagenu.

Španjolski će navijači biti na Parkenu, ali kod njih ipak ne vlada takvo zanimanje za reprezentativne nastupe izvan domovine kao što je to slučaj kod pristalica Vatrenih.

image
ROBERT PERRY Afp

''Putovanje je na ovom Euru vrlo komplicirano, s mnogim zdravstvenim restrikcijama, visokim cijenama, PCR testovima za ulazak i izlazak iz zemlje i karantenama. Činjenica da se utakmica igra u ponedjeljak također ne pomaže'', piše autor teksta.

Španjolski sastav i dalje je nepoznanica. Novinari Mundo Deportiva ističu kako bi Pau Torres ipak mogao krenuti ispred Erica Garcije na stoperu, a nije isključeno ni da Ferran Torres ili Dani Olmo budu starteri u napadu.

''Dalić je imao osjetljiv gubitak u neigranju Perišića koji je izostao zbog pozitivnog testa na koronavirus. Stoga važnost dobrog rada Luke Modrića postaje još veća, a u sastavu neće biti ni Dejana Lovrena zbog kartona''.

Španjolski list dodaje kako je zbog lakše ozljede iz konkurencije za nastup otpao španjolski vratar David De Gea. No, prvi je vratar Furije ionako Unai Simon, dok su svi ostali igrači zdravi i na raspolaganju izborniku Enriqueu.

Linker
20. travanj 2024 09:43