Vatreni na Opus Areni

 VLADO KOS Cropix
ŠTO ĆE ODLUČITI UEFA?

Hrvatska čeka novu kaznu, jednu od težih ove godine! Postoje tri moguća scenarija

Vatreni u studenom igraju s Latvijom u Rigi 18. te tri dana kasnije s Armenijom u Zagrebu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. listopad 2023. 08:37

Za Opus Arenu i utakmicu s Turskom vladalo je veliko zanimanje hoće li smjeti biti gledatelja. Tada je UEFA prihvatila argumente HNS-a i donijela kompromisnu odluku o kazni. Osim financijske sankcije radilo se dijelu prazne tribine od tisuću sjedalica, ako se ponove na utakmicama Varenih zabranjene zastave koje se tretira da potiču rasizam i diskriminaciju.

Vatreni u studenom igraju s Latvijom u Rigi 18. te tri dana kasnije dakle 21. studenoga s Armenijom u Zagrebu. Očekuje se da UEFA ovaj tjedan donese nove kazne Hrvatskoj zbog zbivanja u Osijeku gdje se čula ustaška koračnica, ali i povici "Cigane".

Podsjećamo, upravo zbog povika "Cigane, Cigane" na Final Fouru Lige nacija o Rotterdamu Hrvatska je pod uvjetnom kaznom od dvije godine, ako se to ponovi, u njoj tako piše, igrat će jednu utakmicu pred zaključanim vratima stadiona. Zato u HNS-u i među navijačima vlada iščekivanje hoće li za Armeniju kazna biti doista ovaj put prazan stadion, ili možda popunjen djecom, ili će prazna biti jedna tribina, što bi bila opet kompromisna i dakako bolja opcija. Ili neka treća povoljnija. Pritom se Istok u Maksimiru, kako nam je rečeno u HNS-u, ne broji jer nije u funkciji.

Što se tiče utakmice u Rigi domaćin našim navijačima daje na raspolaganje 800 ulaznica, no HNS još nije počeo s prodajom jer čeka potvrdu UEFA-e da za gostovanje nema kazne. Što se očekuje budući da na gostovanju u Cardiffu nije bilo nikakve prijave. Dio navijača već je kupio zrakoplovne karte te "u niskom startu" čekaju da se otvori prodaja ulaznica.

Linker
21. srpanj 2024 04:03