OZAN KOSE
KAKO ĆE IZGLEDATI OBRANA

Hrvatska dobiva dva nova stupa obrane!? Jedan je Vatreni u sjajnoj formi vraća se na svoju poziciju

I sam je Dalić poslije Turske rekao da je ‘svaki prelazak naših suparnika preko centra - gol‘...
Piše: Robert Matteoni/SNObjavljeno: 14. studeni 2020. 14:50

Nakon tri primljena gola u Istanbulu, jedno od težih pitanja koje može mučiti izbornika Zlatka Dalića je - što sa zadnjim redom terena? I sam je Dalić poslije Turske rekao da je, citiramo ga, svaki prelazak naših suparnika preko centra - gol. E sad, da se to ne dogodi, možda bi ovo bila dobra varijanta za Švedsku.

Teško je reći što bi mogli napraviti u situaciji kada nam nedostaju neke bitne karike, uključujući i korona-pozitivne Domagoja Vidu i Marcela Brozovića, ali možda ne bi bilo loše probati ovako...

NA DESNOG BEKA - JURANOVIĆ!

Stoperski izostanci nameću Uremovićev nastup u središnjici obrane. Juranović protiv Turaka jest sukrivac za gol, ali više je problem što ga stoper nije duplirao na dugu loptu. No, Juranović, osim što je bek, daje bolji doprinos u ofenzivi od drugih (?) opcija. Stalno se nudi u napadu i ima dobar centaršut.

NA DESNOG STOPERA - UREMOVIĆ!

Osim što je po vokaciji stoper, Uremović ima vrlinu koja je osobito važna, a to je brzina. Kao takav može dati i važan doprinos više postavljenoj obrani, ali i dupliranju desnog bočnog. Ono što je recimo izostalo protiv Turaka dok Uremović nije igrao. U nedostatku drugih stopera logičniji je njegov nastup u središnjem dijelu obrane.

NA LIJEVOG STOPERA - ĆALETA-CAR!

Uzimajući u obzir da Pongračić nema dovoljno utakmica nakon pauze, čini se dovoljnim da ga izbornik ne uvrsti odmah nakon tri dana u startnu poziciju. Ćaleta-Car igra dobro i, što je važno, s njegovim snalaženjem u skok-igri prilično dobro kompenziramo tu slabost Vatrenih.

NA LIJEVOG BEKA - BARIŠIĆ!

Do sada je figurirao kao najčešći prvi Dalićev izbor na lijevom boku i svoje je obveze solidno odrađivao. Barišić djeluje u dobroj formi, sada već ima poprilično iskustva i nužne rutine u reprezentaciji. Uz to, kad mu igra dozvoljava, može biti vrlo koristan u ofenzivnom dijelu i ubačajima.

Linker
20. travanj 2024 14:28