JOHN THYS Afp
NAKLON ŠPANJOLACA

‘Hrvatska i Modrić nemaju smisla, a pravo je čudo da je taj igrač još uvijek u Dinamu. Ne pomažu ni tenkovi‘

Madridski list Marca sipao je pohvale na račun našeg kapetana i na igru Zlatka Dalića
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. lipanj 2023. 07:07

Hrvatska reprezentacija u Rotterdamu je ponovno oduševila svijet. Iz još jedne napete završnice s prijelomima u posljednjim minutama, Vatreni su izašli kao pobjednici. Još jednom su igru živaca okrenuli u svoju korist, što je popraćeno energičnim, požrtvovnim i klasnim nastupom čitavih 120 minuta. Hrvatska tako ima 4:2 protiv Nizozemske, ulaznicu za finale Lige nacija, ali i naklon brojnih sportskih medija diljem svijeta, pri čemu se španjolska Marca posebno ističe.

‘Komarci u noći‘

"Jedan Hrvat s vaterpolskom kapicom sposoban je napasti državu, a postavite li ih 11 u zeleni pravokutnik, mogu se boriti za svaku titulu koja im se nađe na putu. Kada krene Dalićev presing, oni su kao komarci u ljetnoj noći. Zuje vam u uhu, osjećate njihovu prisutnost i postaje vam jako neugodno", navodi spomenuti madridski list u tekstu prvobitno posvećenom Luki Modriću, za kojeg će kazati da je "legenda, a legendama nema kraja".

image
ANTE CIZMIC Cropix

Što više reći za našeg kapetana? Pogodak, asistencija, iznuđeni kazneni udarac, 119 dodira u 119 minuta, nagrada za igrača utakmice... Modrić je sve prirodne zakone odavno porušio, veselimo se svakom njegovom dodiru s loptom, a partija kakvu je pružio na De Kuipu tjera na podvojene emocije. Ponos sigurno, a nakon vala euforije i blagi strah od budućnosti, jer boljeg nećemo imati i najrađe bismo ga zadržali još 10 godina. To je, otprilike, savjet španjolskih novinara.

Nema smisla

"Treba kleknuti pred Modrića i zamoliti ga da nikada ne ode. Ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije. Hrvatska nema smisla, a što tek reći za Modrića? Cijela igra prolazi kroz njegove čizme, čovjek i dalje nastavlja predstavljati neobično dragocjen nogomet. Ključan je igrač hrvatske povijesti, a po izlasku iz igre dobio je ovacije Hrvata, Nizozemaca i polovice svijeta s kućnih fotelja. On je poput rujanskog sladoleda. Znate da bi vam to mogao biti posljednji, ali uvijek postoji još jedan. U nedjelju ponovno igra Luka Modrić", opsežno se Marca u dva različita teksta raspisala o našem veznjaku.

Istaknuli su Španjolci još pokojeg Vatrenog. Kažu, Mario Pašalić i Luka Ivanušec podsjetili su Virgila van Dijka da mu ova sezona ni približno ne spada u kategoriju najboljih u karijeri, a završno će pohvaliti i našeg vratara.

image
ANTE CIZMIC Cropix

"Hrvatska u finalu nije bi se dogodila bez Livakovića. Uspješno je zaustavio sve udarce Oranja i odradio odličan posao, kao i onda kada je uništio snove Brazilaca na Svjetskom prvenstvu. Pravo je čudo da još uvijek igra za zagrebački Dinamo", iznosi Marca.

Kratko su se osvrnuli i na poteze nizozemskog izbornika Ronalda Koemana.

"Koeman je pokušao oponašati Pepa Guardiolu, stoperu Geertruidi dao je ulogu povišenog braniča, kakvu u Man. Cityju ima John Stones, te tako pokušao pronaći superiornost u veznom redu. Nije mu uspjelo, a kasnije nisu pomogli ni tenkovi Wout Weghorst i Noa Lang", zaključuje španjolski list.

Linker
09. svibanj 2024 19:27