Ilustracija: Tomislav Botić
VODIČ ZA KOPENHAGEN

Hrvatska invazija: Evo koliko će koštati karte i kako u Dansku! Sad nam prijete i prvaci svijeta

Hrvati će do Kopenhagena stići lakše nego do Londona i Glasgova, a svi sanjaju - Sankt Peterburg
Piše: Gradimir Đukarić/SNObjavljeno: 23. lipanj 2021. 11:54

Trijumfom u Glasgowu hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je osnovni cilj - plasman među 16 najboljih reprezentacija u Europi, a protivnika u osmini finala saznat će večeras. Uoči posljednjih 90 minuta skupine E sve opcije su otvorene - Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska imaju gotovo identične šanse. Protiv koga će Luka Modrić povesti suigrače bit će poznato do kraja dana, ali ono što se već zna je gdje i kada će reprezentacija imati novi izazov na Euru.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix


Hrvatska će utakmicu osmine finala igrati u ponedjeljak u 18 sati u Kopenhagenu, a napokon će tribine u većem broju biti prekrivene kockicama. Za razliku od Londona i Glasgowa gdje je zbog strogih COVID protokola u Velikoj Britaniji reprezentacija imala potporu samo onih najupornijih, u Kopenhagenu će ipak biti moguć masovniji dolazak hrvatskih navijača. Utakmicu osmine finala Eura s tribina Parken Stadiona pratit će prema aktualnim projekcijama 25.000 navijača. Od toga bi za hrvatske navijače trebalo biti osigurano oko 4.000 mjesta na hrvatskom sektoru.

Naravno, navijači mogu kupovati ulaznice i za ostale sektore pa nije isključeno da će ih biti i više, te da se na kraju ostvari želja Zlatka Dalića o jednoj nezaboravnoj invaziji hrvatskih navijača na ovome EURU.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Ulaznice su pritom podijeljene u tri kategorije (185, 125 i 50 eura), a uvjeti ulaska u Dansku od ranije su poznati te su objavljeni na stranicama Ministarstva vanjskih poslova.


" U danskim preporukama za putovanja, Hrvatska je od 12. lipnja 2021. označena žutom bojom uz preporuku "potreban pojačani oprez“. Za putovanja u Dansku iz žutih država, nije potrebno predočiti COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov" - navelo je Ministarstvo vanjskih poslova.


Putnici koji ulaze u Dansku moraju pokazati jednog od navedenoga:
- potvrda da su cijepljeni protiv korone cjepivom koje je odobrila EMA (agencije Europske unije za lijekove). Ood primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana


- potvrda da su preboljeli koronu u razdoblju od 14 dana do osam mjeseci prije putovanja


- obaviti test prilikom ulaska u Dansku


Prođe li prvu prepreku, Hrvatska će u četvrtfinalu 2. srpnja igrati u Sankt Peterburgu protiv boljeg iz utakmice pobjednika skupine smrti (Francuska, Njemačka, Portugal ili Mađarska) i trećeplasiranog iz skupina A (Švicarska) ili C (Ukrajina).

U skupini F uoči večerašnjih utakmica Francuska ima četiri boda, Njemačka i Portugal po tri, a Mađarska jedan bod. S obzirom da Mađarska ni pobjedom protiv Njemačke ne može osvojiti skupinu, ona ispada iz kruga potencijalnih rivala Hrvatske u četvrtfinalu.

U najboljoj situaciji u skupini F je Francuska i lako je moguće da već u četvrtfinalu gledamo reprizu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, naravno, u slučaju da Hrvatska preskoči protivnika u osmini finala, a svjetski prvaci opravdaju ulogu prvog favorita turnira.

U ovom dijelu ždrijeba su još i Belgija i Italija, za očekivati je da će jedna od ovih reprezentacija proći u polufinalu, pa je jasno da je Hrvatska osvajanjem drugog mjesta stigla u najteži dio ždrijeba.

Pogledajte najnoviji Eurocast i analizu velike hrvatske pobjede

Linker
16. travanj 2024 08:38