Hossam Hassan i Zlatko Dalić

 KHALED DESOUKI Afp
EGIPATSKI IZBORNIK

‘Hrvatska je bila favorit, no nadao sam se iznenađenju. Puno sam naučio iz ovog dvoboja...‘

Bio je to praznik nogometa u Kairu te su navijači imali priliku gledati neke od najboljih svjetskih nogometaša
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2024. 08:30

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je osvojila prijateljski turnir u Egiptu i tako dvjema pobjedama odradila reprezentativni ciklus u ožujku. Prva prepreka bio je Tunis kojeg su Vatreni u subotu pobijedili nakon raspucavanja s bijele točke, a u finalu su bili bolji od domaćina Egipta (2:4).

Bio je to praznik nogometa u Kairu te su domaći navijači imali priliku gledati neke od najboljih svjetskih nogometaša, a iako su na kraju Egipćani izgubili, njihov izbornik Hossam Hassan tvrdi da mu je bio cilj da svi navijači koji su se nakon dugo vremena vratili na tribine u ovolikom broju budu sretni.

- Hvala Bogu na svemu... Nadao sam se da ću usrećiti navijače koji su došli na utakmicu, a najbolja stvar s ovog turnira jest da su se oni vratili na tribine - rekao je u razgovoru za On Time Sports televiziju.

Dodao je da je Hrvatska bila najjači sudionik turnira, ali se potajno nadao da ih Egipat može srušiti.

- Oni su bili glavni favorit, ali nadao sam se iznenađenju. Zabili smo gol, malo je nedostajalo i do drugog, ali na kraju je pobijedila reprezentacija koja ima sjajne igrače. Puno sam naučio iz ovog dvoboja, ali ne volim gubiti, neovisno o tome koliko je protivnik jak.

Istaknuo je važnost igranja jakih prijateljskih utakmica.

- Bilo je jako bitno igrati jake utakmice prije završetka kvalifikacija jer bez turnira bismo igrali protiv Burkine Faso i Gvineje Bisau. Glavni cilj nam je pobijediti upravo te dvije reprezentacije i kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Na kraju je rekao da mu je nedostajalo nekoliko ključnih igrača i da im treba vratiti osmijeh na lice jer je nekima teško pao ovaj poraz.

- Nedostajalo nam je nekoliko ključnih igrača (Zizou, El-Shenawy, Emam, Ramadan Sobhi), a isto tako, dao sam priliku svima. Cilj je poraditi na moralu igrača jer su bili tužni nakon ovog poraza, neovisno o tome što je ovo bila prijateljska utakmica. To je dobar indikator - zaključio je.

Linker
08. travanj 2024 17:53