Gabrijel Vidović se istaknuo s dvije asistencije

 ROBERT FAJT/CROPIX Cropix
PAO JE ISLAND

Hrvatska na najbolji način otvorila elitnu rundu kvalifikacija za Euro, ali ipak nije išlo bez drame

Hrvatska U-19 je s 2:1 pobijedila vršnjake iz Islanda, dok je U-20 poražena od Japana na Dubai Cupu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. ožujak 2022. 16:08

Hrvatska U-19 reprezentacija je ostvarila svoju prvu pobjedu u elitnoj rundi kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Slovačkoj. Izabranici Josipa Šimunića su s 2:1 pobijedili Island u Karlovcu, a junak susreta je bio 18-godišnji napadač Bayerna Gabrijel Vidović koji se proslavio s dvije asistencije.

Hrvatska je u vodstvo došla već u 13. minuti preko Luke Stojkovića koji nastupa za Lokomotivu, ali to vodstvo nije potrajalo predugo pa su gosti uspjeli izjednačiti prije poluvremena preko Oskarssona. Drugi dio je donio veliku dramu i stres za mlade Vatrene.

U 72. minuti je sudac Hrvatskoj poništio gol i umjesto toga pokazao na bijelu točku, ali je gostujući vratar skinuo penal Bartolu Barišiću iz Dinama. Usprkos tome, Hrvatska nije pala i uspjela je zabiti za pobjedu i to samo dvije minute kasnije.

Barišić je u 74. minuti pronašao Vidovića koji je probio po boku i odograo povratnu loptu, a nju je nakon odbijanca u gol uspio ugurati Ivan Cvijanović iz Osijeka. Tih 2:1 je bilo dovoljno za pobjedu Hrvatske koja je tako na najbolji način otvorila elitnu rundu kvalifikacija.

Odabranici Joea Šimunića će 26. ožujka igrati s Rumunjskom, a onda 29. istog mjeseca i s Gruzijom. Pobjednik skupine odlazi na Euro koji je na rasporedu od 20. srpnja do 2. kolovoza u Slovačkoj.

Vukojevićeva vrsta izgubila od Japana

Mlada hrvatska U-20 reprezentacija otvorila je nastup na međunarodnom turniru Dubai Cup porazom (0:1) od Japana. Izabranici Ognjena Vukojevića posrnuli su u završnici susreta, pobjedonosni pogodak za Japance postigao je Oda u 81. minuti. Hrvatska će u prvom dijelu turnira u Dubaiju odmjeriti snage još protiv Vijetnama i to u subotu 26. ožujka. Na turniru sudjeluju i reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Saudijske Arabije, Uzbekistana, Tajlanda, Katara i Iraka. Završnica natjecanja na rasporedu je 29. ožujka.

Hrvatska je protiv Japana nastupila u sastavu Sentić, Brajković (od 59. Jureškin), Jurišić, Škaričić, Galešić, Vulikić (od 84. Goričan), Tomek (od 46. Hanuljak), Laušić (od 59. Hrvoj), Kuprešak (od 46. Brnić), Vuk (od 69. Perić), Šego. (hs)

Linker
26. travanj 2024 11:19