STUART FRANKLIN Afp
DOZNAJEMO!

Hrvatska ostala bez prvog vratara, na Slovačku bez Livakovića! ANKETA: Tko bi ga trebao zamijeniti?

Ostao je s ekipom i još postoji opcija da bude spreman za Sloveniju u utorak
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. rujan 2021. 12:31

Dominik Livaković je otpao za Slovačku, izbornik Zlatko Dalić prisiljen je sastaviti momčad za utakmicu sa Slovačkom bez prvog čuvara mreže. Tko će na gol bira između Simona Sluge iz engleskog drugoligaša Lutona i Ivice Ivušića iz Osijeka.

Koliko povjerenja ima u Dinamovog golmana najbolje se vidjelo u studenom prošle godine kad Livaković zbog pozitivnog testa na Covid nije išao s reprezentacijom u Tursku na prijateljsku utakmicu, ali čim je dobio negativan nalaz doletio je u Stockholm i izbornik nije razmišljao nego ga stavio u prvih 11 u ogledu Lige nacija sa Šveđanima.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


Za Dalića je to vrlo loša vijest koja se nazirala na treningu u petak navečer. Već ne početku vježbanja, u prvih petnaestak minuta dok su kraj teren bili i kamermani i fotoreporteri, Livakovič se uhvatio sa mišić i pokazivao da ne može. To je problem koji se pojavio na dvoboju s Rusijom u Moskvi kad su mu uz pomoć spreja pomogli da ne boli te je branio do kraja. U Bratislavi je u četvrtak ostao u hotelu kao i ostali koji su bili u startnoj postavi, a u taboru Vatrenih su tvrdili da su svi osim Gvardiola zdravi.
Na press konferenciji u petak Dalić je također kazao da osim Gvardiola nema problema s ozljedama, ne računajući Budimira i Modrića, no pokazalo se na treningu da Livaković ne može.

- Obavit će još jedan pregled, pa ćemo znati - rekao je tada glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Ishod nije bio ohrabrujući. Iako ga za Slovačku liječnici i fizioterapeuti nisu uspjeli osposobiti, ostao je s ekipom i još postoji opcija da bude spreman za Sloveniju u utorak.

Livaković ima 26 nastupa za Vatrene, a zamjene su mu vratari bez pravog ili uopće bez reprezentativnog iskustva. Sluga je bio na golu u tri navrata, ali niti jednom u utakmici za bodove, dok je Ivušičć prvi put u kadru A vrste i čeka debi.

Linker
23. listopad 2021 12:14