DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
TRIJUMF U KARLOVCU

Hrvatska U-19 reprezentacija uspješno svladala i drugu prepreku, rasplet slijedi u utorak protiv Škota

Strijelci za mini Vatrene bili su Špeljak i Ivanović, Brkljača propustio realizirati najstrožu kaznu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. studeni 2021. 19:19

Nakon uvjerljive pobjede nad Gibraltarom (7:0), naša U-19 selekcija je u kvalifikacijama za odlazak na EP pobijedila Armeniju. Tako sada s maksimalnih šest bodova nakon dva odigrana kola čeka Škotsku, koja je svladala Gibraltar s 3:0.

Škoti su inače u prvom kolu izgubili od Armenije rezultatom 2:3. Za odlazak u elitno kolo kvalifikacija za Euro našim mladićima je u tom posljednjem srazu sa Škotima dovoljan bod.

Naši dečki sve su riješili već u prvom poluvremenu. Pogocima Špeljaka i Ivanovića poveli su s 2:0, a to je bila prednost koju agresivni Armenci više nisu mogli sustići.

Ne samo to, Šimunićeva momčad je kompletnu utakmicu dominirala, imala veći posjed lopte, te još nekoliko zaista dobrih prilika koje nisu realizirane. Recimo, Brkljača u posljednjoj minuti prvog poluvremena nije iskoristio jedanaesterac, armenski vratar je obranio, tako da je rezultat mogao biti i izraženiji u korist mladih hrvatskih nogometaša.

Na temelju onoga što se dosad moglo vidjeti na ovom turniru, Hrvatska mlada vrsta U-19 jest najkvalitetnije društvo i bez obzira na nepredvidljivost nogometa, za očekivati je da u posljednjem kolu 16. studenoga nadjačaju i Škote.

Linker
24. travanj 2024 22:09