DURSUN AYDEMIR Anadolu Agency Via Afp
ZNAKOVIT KOMENTAR

‘Hrvatska veza zaslužuje pet zvjezdica, no, zato obrana i napad vrijede najviše tri zvjezdice!‘

Ni belgijski ni engleski izvjestitelji imali previše lijepih riječi za hrvatsku izvedbu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. lipanj 2021. 22:27

Roberto Martinez i nakon utakmice imao je punu vreću pohvala na račun Hrvatske. Belgijski izbornik u kamere tamošnje televizije komplimentirao je Zlatku Daliću i Vatrenima, unatoč tome što Hrvatska u Bruxellesu nije odigrala neku veliku utakmicu.

- Veliki sam obožavatelj hrvatske reprezentacije, još od Eura 1996. Osvojila je mnoga srca nogometnih navijača i ja sam jedan od njih. Zlatko je napravio sjajan posao kao trener. Ovo je vrlo snažna momčad s nevjerojatnom kvalitetom. Bila nam je ovo sjajna priprema za Euro - rekao je belgijski izbornik.

No, on je bio jedan od rijetkih koji su nakon utakmice pohvalili našu reprezentaciju, belgijski mediji nisu imali previše lijepih riječi za Hrvatsku. Doduše, jesu, za Modrića i naš vezni red.

- Modrić je učinio smiješnima Carrasca i Tielemansa svojim potezima. Hrvatski vezni red zaslužuje pet zvjezdica. No, zato obrana i napad u kojemu je Bruno Petković vrijede najviše tri zvjezdice!

Hvale tamošnji mediji Lukakua, pišu da se lakoćom obračunavao s hrvatskom obranom, da je bio nezaustavljiv. De Standaard donosi naslov: “Fantastični Lukaku predvodio Crvene vragove protiv naivne Hrvatske”. Ističu da je Hrvate pred napadima Lukakua hvatala panika, a da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija.

Nisu ni engleski izvjestitelji imali previše lijepih riječi za hrvatsku izvedbu. Više tamošnjih medija zaključili su kako je Belgija “sigurno pobijedila i kako je otišla na Eura puna samopouzdanja te kako je sad jedan od favorita za naslov prvaka”. Što se tiče Hrvatske, zaključuju da je za Dalićevu momčad dobra stvar što će utakmicu s Engleskom dočekati bez novih ozljeda.

- Hrvatska je utakmica započela bolje, Belgija je zaglavila na svojoj polovici. Međutim, svjetski doprvaci nisu uspjeli okruniti tu svoju dominaciju u početnoj fazi utakmice - zaključio je The Sun.

Talijanska La Gazzetta dello Sport bavila se također Lukakuom, ipak je napadač Intera, pohvalivši ga da je nastavio u stilu u kakvom je odigrao klupsku sezonu i da je pobijedio dvojicu svojih kolega iz Intera, Perišića i Brozovića. Istaknuli su da je od “Talijana” sasvim zakazao Rebić, te da je Hrvatska odigrala nekako “staloženo i sramežljivo”.

Linker
10. svibanj 2024 23:27