BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
STRUČNI KOMENTATOR JL

‘Hrvatski Casemiro‘ je podbacio, Kramarićeva žrtva bila je uzaludna, a ideja s Rebićem - logična

Englezi su favoriti skupine i jedni od favorita turnira, a mi uopće nismo bili loši protiv njih
Piše: Piše Nikola JurčevićObjavljeno: 14. lipanj 2021. 14:36

ZA JUTARNJI LIST KOMENTIRA: NIKOLA JURČEVIĆ

Izgubili smo utakmicu u kojoj smo se nadali da bismo mogli do jednog boda s obzirom na tijek susreta na Wembleyju. Engleze smo umrtvili, uzevši im tempo. Osim u prvih 20-ak minuta, oni nam nisu stvorili previše prilika, ali im je prosječna igra bila dovoljna da nas pobijede. Našim igračima nema se što puno zamjeriti, pokazali su veliki angažman, trud i borbenost.

No, jednako tako moramo biti realni - nismo napravili dovoljno toga prema naprijed. Bili smo bez pravih prilika i udaraca i onda smo nesretno i nespretno primili gol. Imali smo u toj situaciji trojicu igrača koji su kasnili djelić sekunde, taman dovoljno da nas Engleska kazni.

Gledajući pozicijski, Kramarićeva uloga na desnom krilu je pozicija na kojoj on ne može dati maksimum. On je golgeter, trudio se i žrtvovao pomaganjem u defenzivi, ali bio je predaleko od gola.

image
GLYN KIRK Afp

Ideja s Rebićem je logična - on je igrač koji ima silinu i moć i koji traži dubinu. Međutim, na njemu su sjajnu obranu igrala dva engleska stopera. Rebić zna pobjeći braničima na račun svoje brzine, ali ovaj su ga put jako dobro branili. Ideja je logična, ali, nažalost, nije upalila.

Što se Brozovića tiče, znamo njegove kvalitete i koliko je bitan za reprezentaciju, a mislim da se njemu dogodio jedan loš dan protiv Engleske. Kada igrač njegova renomea izgubi dvije, tri lopte na ovom nivou, to je vidljivo. No, on je naš stožerni igrač i po vokaciji je naš Casemiro.

Na kraju, Englezi su favoriti naše skupine i jedni od favorita turnira, a mi uopće nismo bili loši protiv njih, ali, ponavljam, nedovoljno smo napravili u igri prema naprijed. Pozitivne su ta kompaktnost i borbenost, a ovaj rezultat nije nešto oko čega bismo se trebali previše zamarati. Nemamo vremena za to, imamo sada dvije utakmice u koje ulazimo u statusu favorita, a znam da su u reprezentaciji svjesni da moramo biti konkretniji.

Uvjeren sam da ćemo tu promjenu vidjeti već na idućoj utakmici.

Linker
25. travanj 2024 23:55