Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
TURNIR KOJI ĆE PAMTITI CIJELI ŽIVOT

HRVATSKI DRAGULJ OTKRIO 'Plakao sam pola sata, svi smo plakali! To je samo dokaz da smo klapa'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. srpanj 2016. 13:22

Čuli smo po glasu da je u “easy modeu”, javio se s plaže u Rovinju, nije izostao ni istančan smisao za humor.
- Oho, netko se sjetio da sam i ja bio na Euru, haha - rekao je Ante Ćorić.

Ne znamo je li se doista negdje osjetio zapostavljenim, nema razloga, nama novinarima ionako su svi koji su bili tamo dobra priča. Samo po redu, pa eto, sad je došao red i na njega. Dakle, kakve dojmove nosi iz Francuske, kako je biti dijelom te priče?

- Bilo je čudesno, presretan sam što sam bio tamo, što sam dio te fantastične reprezentacije. Upoznao sam velike igrače, poput Modrića, Rakitića, Srne, Ćorluke, Perišića..., trenirao i svakodnevno živio s njima. Već je to za mene veliki plus, veliko iskustvo, ostvarenje jednog sna. Na kraju sam plakao pola sata, plakali smo svi zajedno, to je dokaz kakva smo klapa, koliko smo momčad. Odlično su me prihvatili kao mlađega, osjećao sam se dijelom ekipe, doista ću Francusku pamtiti čitav život.

Pamtit ćemo svi taj turnir, odličnu igru, velika očekivanja i razočaranje u 117. minuti susreta s Portugalom?
- Razočarani smo bili nakon Portugala, zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Gledaš taj gol, Nani špicom slučajno proigra Ronalda, zabiju nam gol. I kasnije sam gledao utakmicu u snimci, smogao sam snage, tada sam još više vidio koliko smo dobro igrali. Šteta što nam se nije poklopilo. Onda vidim kako Portugal prolazi dalje, na penale, nikoga ljudi još nisu pobijedili... Što ćete, tako je to, nogomet je još jednom pokazao nepredvidljivost, nažalost, mi smo morali kući.

Korak po korak

On ipak nije dobio priliku, samo on uz Vargića i Kalinića nije osjetio travnjak, utakmicu, konačni spektakl.

Kako ocjenjujete nastup Hrvatske na EURU?

Uspješan nastup

Neuspjeh


- Nisam igrao, nisam dobio priliku, međutim to ne umanjuje radost što sam bio dio svega toga. Imam 19 godina, mlad sam, koliko je još samo velikih natjecanja preda mnom. Siguran sam da ćemo u budućnosti nastaviti s ovakvim igrama i da će reprezentacija pokazati svoju kvalitetu već u kvalifikacijama i SP-u u Rusiji. Dakako, vidim i sebe u reprezentaciji u godinama koje slijede.

Opet, nekoliko je tinejdžera zasjalo na ovom Euru, prije svih Renato Sanches, Portugalac kojega je Bayern već platio 35 milijuna eura?

- Istina, Renato Sanches je sa 18 godina već nositelj igre Portugala, dečko je stvarno zvijer, pred njim je velika karijera. Ali kažem, nisam nesretan što nisam igrao, idem korak po korak, za prvi put sam sretan što sam vidio i osjetio Euro, znam da me čeka još puno radosti s Hrvatskom.

CIJELI INTERVJU S ANTOM ĆORIĆEM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
27. travanj 2024 16:11