Getty Images, reuters, sn ilustracija / Getty Images, reuters, sn ilustracija
VJERUJE IZBORNIKU, ALI...

HRVATSKI GAUČO IZNENADIO REAKCIJOM NA ŽDRIJEB 'Hrvatska prolazi dalje, ali Argentina će se namučiti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. prosinac 2017. 13:45

Unaprijed smo dogovorili razgovor u slučaju da ždrijeb SP spoji Hrvatsku i Argentinu, kao da smo osjećali da je kuglica sa Hrvatskom upala u skupinu D, iz Turske je Luis Ibanez poslao poruku:

“Možemo se čuti, vjerujem da zajedno prolazimo skupinu”.

No, Island i Nigerija pojačali su konkurenciju, ni bivši Dinamov lijevi bek nije više bio siguran u prvotnu prognozu...

- Eh, baš je Nigerija sve pokvarila. Bio sam siguran da ćemo zajedno u drugi krug, jer to i zaslužujemo, i Argentina i Hrvatska. Međutim, Nigerija je jako opasan protivnik i bit će teško i nama i vama.

Shvatili smo malo kasnije da je zapravo Ibanez više zabrinut za Argentinu nego za Hrvatsku.

- Da, mislim da će Hrvatska ići dalje, a da ćemo se mi namučiti. Znam, svi misle kako ćemo sad, kad smo tako teško došli do Rusije, pokazati pravo lice i biti ono što svi od Argentine očekuju, no nije to tako lako, nije ova reprezentacija tako dobra kao što je bila prije četiri godine kada je ušla u finale. Messi je i dalje iznad svih, vidjet ćemo kako će to izgledati.

Zagreb,210714.
Zracna luka Zagreb.
Momcad GNK Dinamo otputovala danas u Vilnius (Litva), na uzvrat 2. predkola Lige prvaka, utakmica sa Litvanskim Zalgirisom.
Na fotografiji: Luis Ibanez.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ibanez vjeruje Sampaoliju, no i brine...

- On je top trener, sam svjetski vrh, ali ne znam kakav je izbornik. Vidim da voli mijenjati, želi igrati s tri igrača u zadnjoj liniji, a po mom mišljenju Argentini bi više odgovaralo igrati s četvoricom. Ima još nekih dvojbi, ne znamo još što točno misliti o njegovom radu. Također, neki važni igrači su u Argentini ozlijeđeni, ima vremena do SP-a, ali moraju se oporaviti i ući u formu, pitanje je hoćemo li biti kompletni. Najmanje brinem zbog Messija, on će biti pravi, velika je enigma kako će izgledati reprezentacija. Opet, kad sve skupa zbrojimo, Argentina i Hrvatska favoriti su skupine, kvalitetniji od ostale dvije reprezentacije, zdušno ću navijati da prođemo u drugi krug.

Linker
03. svibanj 2024 18:24