ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
MLADI GOLGETER

Hrvatski hit napadač: ‘Kad ću u prvu momčad? Trenutno imaju napadače vrijedne od 30 do 50 milijuna...‘

Šest pogodaka je zabio u devet utakmica, sjajan prosjek: ‘Pa da... Ide mi super. Prilagodio sam se‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. listopad 2021. 13:10

Nakon tri uzastopne pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine (Azerbajdžan, Finska, Norveška), mlada hrvatska reprezentacija danas (18.30 sati) kreće po četvrtu.

Opet su protivnici Azeri, ali ovog puta na domaćem travnjaku. Vidjeli smo kako su dečki iz Azerbajdžana izgledali u Velikoj Gorici, nije bilo nešto za pamćenje, ali, eto, na domaćem travnjaku odigrali su 1:1 s Finskom, koja je sasvim solidna reprezentacija.

U podosta dramatičnom ogledu s Norveškom (3:2) u prošlom kolu jedan od najboljih hrvatskih igrača bio je Roko Šimić (18). Ali, to više i nije neka vijest, Roko igra uvijek dobro i zapaženo u Bišćanovoj vrsti, ali i u Lieferingu, gdje je na posudbi iz Salzburga.

Nećemo se opustiti

Koliko je dobar najbolje će pokazati podatak da je već poslije tri mjeseca nakon što je otišao iz Lokomotive u subotu potpisao novi ugovor s austrijskim prvakom.

"Norvežani su u prošlom kolu baš bili nezgodni suparnik, jako su dobro pogodili s izmjenama, ali na kraju smo pobijedili, to je uvijek najbitnije. Imamo tri pobjede u tri utakmice, idemo dalje, nećemo se opustiti niti u jednoj utakmici do zadnjeg kola, pa makar i sve prije riješili", kaže nam Roko Šimić.

Vjeruje da će se ova generacija plasirati na Europsko prvenstvo 2023. godine...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

"Krenuli smo dobro, momčad je top, izbornik i stručni stožer su čudo. Izbornik Igor Bišćan nam je kao prijatelj, svi ostali u stožeru također. Atmosfera u reprezentaciji je odlična, ne može bolje. Na terenu iz utakmice u utakmicu pokazujemo da smo sve bolji i bolji. Definitivno vjerujem da ćemo se plasirati na Euro, ali nije nama samo to cilj. Nama je cilj na Euru autorizirati pravi rezultat."

Danas je na programu Azerbajdžan, naši dečki već su upoznali tu reprezentaciju u velikogoričkoj pobjedi 2:0.

"Siguran sam da će današnja utakmica na njihovom travnjaku biti zahtjevna, teška. Ali, mi ćemo igrati kao što smo igrali do sada, pobjednički, ako budemo pravi, mislim da ćemo se vratiti s tri boda iz Azerbajdžana."

Teško uspoređivati

Mlada vrsta ostala je bez Luke Sučića, kojeg je izbornik Zlatko Dalić priključio A reprezentaciji. Luka je klupski kolega mladog Šimića, obojica su igrači Salzburga...

"Svaka čast Sučiću, sve pohvale. Međutim, mi u rosteru imamo jako dobrih igrača koji mogu zamijeniti svakoga. Naravno da će nam igrač kvalitete Sučića nedostajati, ali isto tako znam da će izbornik pronaći dobro rješenje."

Šimiću ide sjajno u Lieferingu... Šest pogodaka je zabio u devet utakmica. Sjajan prosjek mladog golgetera.

"Pa da... Ide mi super. Prilagodio sam se momčadi. Iz utakmice u utakmicu pokazujem da sam spreman i čekam poziv za - Salzburg!"

Kad se nada pozivu u Salzburg?

"Trenutačno Salzburg ima nekoliko napadača koji vrijede od 30 do 50 milijuna eura, sve su to klasni, top igrači. Ja sam trenutačno u Lieferingu, zabijam, dobro igram. Čekam svoju priliku, ako tako nastavim, vjerujem da će uskoro i stići."

Pitali smo ga kakva je razlika nogometa koji sada igra u Lieferingu od onog koji je igrao u Lokomotivi?

"Teško mi je to uspoređivati. Ja sam igrao u Lokomotivi kad je bila u grčevitoj borbi za ostanak. Međutim, ja na terenu, bez obzira gdje igrao, dajem od sebe sto posto, prilagođavam se formaciji. Zaista, kako se ono kaže, na svakoj utakmici “bacam se na glavu”. To je moj forte, uvijek, baš uvijek želim ponuditi sve što imam. Momčad mi je, naravno, u prvom planu."

Danas bi protiv Azerbajdžana trebao opet igrati s Lukasom Kačavendom, igračem Lokosa s kojim je super surađivao dok je bio dio momčadi s Kajzerice.

"Mi smo bili sjajan par i dok smo igrali u Kustošiji. Gotovo smo kao blizanci. Vjerujem da ćemo i danas, ako budemo obojica igrali protiv Azera, opet ponuditi dobru partiju i sudjelovati u još jednom uspjehu naše reprezentacije."

KAČAVENDA Roko mi je kum, počeli smo skupa u Kustošiji, najbolji smo prijatelji...

Roko Šimić i Lukas Kačavenda su praktički nerazdvojni u mladoj reprezentaciji...

"Počeli smo skupa u Kustošiji. Od tada smo nerazdvojni. Onda je Roko otišao u Lokomotivu, a ja u Dinamo, pa smo se ponovno sreli u Lokomotivi. Već smo skupa kao nogometaši sedam-osam godina. Roko mi je kum, pa jasno je da smo stalno skupa, najbolji smo prijatelji."

Kaže da uvijek zna gdje je Roko na terenu...

"Kako neću znati kad smo toliko vremena skupa proveli na travnjaku. Igralo smo skupa na više od stotinu utakmica."

Kako će danas biti protiv Azerbajdžana?

"Nije bila lagana utakmica niti u Velikoj Gorici, makar se vidjelo da smo dosta kvalitetniji od njih. Međutim, današnje gostovanje sigurno neće biti lagano. No, ako uđemo u utakmicu kako trebamo, mislim da dobivamo i da se kući vraćamo s tri boda", zaključio je Kačavenda.

Linker
19. travanj 2024 14:40