Hrvatski navijači u Armeniji

 CFE MI HRVATI
PRIJETI NAM KAZNA

Hrvatski navijači mogu sve! Podrška Vatrenima s kraja Europe stići će i unatoč zabrani UEFA-e

Atmosfera u armenskoj prijestolnici je sjajna, a Hrvati su zvijezde gdje god se pojave
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. rujan 2023. 08:31

Hrvatski navijači su u Erevanu, prema njihovim riječima na dan susreta bit će ih oko 250. Već u nedjelju okupljali su se po gradu, a neki stižu u ponedjeljak. UEFA je zabranila pristašama Vatrenih gostovanje u Armeniji, nije dopustila tribinu za gostujuće navijače, ali Hrvate to nije spriječilo da budu uz nacionalnu vrstu. Kažu da su već ranije kupili avionske karte, mnogi i rezervirali hotel i nisu htjeli odustati. Pojedini su nam rekli da su jednostavno željeli iskoristiti priliku vidjeti Erevan i državu koja kod nas nije previše poznata, a ima bogatu povijest i kulturu. Posljednjih godina o Armeniji se pisalo i govorilo s bojišta, dominirale su vijest iz rata s Azerbajdžanom koji je završio i sada je mir. Iako su napetosti ostale.

U Erevanu se to ne vidi. Hrvatski navijači govore kako je atmosfera ležerna i odlična, a Erevan sjajan grad, kulturno jak, te izvrsne kuhinje. Čuvene su armenske delicije. Kao i njihovi restorani širom svijeta.

Video: CFE Mi Hrvati

"Mi Hrvati" poslali su nam fotografije, kažu da su postali zvijezde čim su stigli. Armenci simpatiziraju Hrvate, tražili su zajedničke fotografije, a dakako mnogi obožavaju nogometnu reprezentaciju. Njezin dolazak u Erevan izazvao je scene koje se oko naše vrste rijetko viđaju. U zračnoj luci nisu samo navijači Reala dočekali Luku Modrića s rođendanskom tortom, ispred zgrade okupilo se dvjestotinjak Armenaca, a u nedjelju ih se ponovno toliko našlo pred hotelom oko 17 sati po lokalnom vremenu kad su kretali na trening. Htjeli su se fotografirati, dobiti autogram, ali protokol je takav da je malo kome to uspjelo. No, neki su bili sretni samo što su uživo vidjeli te sami slikali Modrića i društvo.

Znamo da su navijači na razne načine nabavljali ulaznice. Moglo bi se čuti i navijanje za Vatrene... Razlog toj kazni koja prijeti Hrvatskoj su povici sucu na utakmici Lige nacija "Cigane...", zbog čega postoji i uvjetna sankcija igranja pred praznim tribinama na domaćem terenu ako se to ponovi u sljedeće dvije godine.

Linker
27. srpanj 2024 01:44