JOE KLAMAR Afp
JEDNOM JE ZABIO I VATRENIMA

‘Hrvatsku treba isfrustrirati, ako ne zabiju, postanu nervozni. Rezultat? Prognoziram pobjedu Slovenije!‘

Najbolji strijelac u povijesti slovenske reprezentacije ima recept za Deželu u Splitu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2021. 14:05

Kako će Slovenci igrati protiv Hrvatske? Jedno je sigurno, bit će izrazito motivirani, napaljeni, nabrijani za to da im se Vatreni ne uspiju revanširati za poraz iz ožujka. Na startu kvalifikacija Slovenija je u Ljubljani pobijedila s 1:0, a na Poljudu će se, svi su uvjereni, pjevati neka drugačija pjesma...

Međutim, naše susjede ne treba podcjenjivati. Maltu su pobijedili minimalnim rezultatom, sa Slovacima su pak odigrali 1:1, a uvjereni su da za suprotstaviti se aktualnim svjetskim doprvacima - imaju formulu.

image
Zlatko Zahović za vrijeme igračkih dana u slovenskoj reprezentaciji
CHRISTOPHE SIMON Afp

Jedan od onih koji zna kako je i Zlatko Zahović. Najbolji strijelac u povijesti Dežele (80 nastupa, 35 golova) ima svoj recept. Na koncu, i on je jednom zabio Vatrenima, bilo je to u kvalifikacijama za SP 1998. kada je Hrvatska u Ljubljani slavila s 3:1.

- Hrvatsku moraš isprovocirati. Trebaš izazvati frustracije njenih igrača. Ako ne zabiju, slijedi im nervoza. Rade prekršaje, mijenja im se ritam igre, počinju nabijati lopte u aut. Pitanje je kako mi s ovakvim, reprezentativno neiskusnim igračima to možemo napraviti Hrvatskoj? Ne govorim tu o dvojici-trojici igrača, već o njih osam.... - kaže Zahović za Ekipu24.

- Slovenija na Poljudu treba mangupe, a kako ćeš biti mangup ako nemaš iskustva. Rezultat? Optimist sam, to su moji dečki, moja reprezentacija. Prognoziram pobjedu, a sad koliko je ona realna, ne bih znao. Dok sudac ne odsvira kraj, moramo vjerovati - kaže Zahović.

Linker
24. travanj 2024 04:38