MATTHEW MIRABELLI Afp
KREĆE SPLITSKA GROZNICA

Hvala dečki, ušli ste u povijest! Čeka nas najveća utakmica Hrvatske u povijesti poljudskog stadiona

A Andrej Kramarić ovako nastavi, prijeti mu da ga počnu zvati Konobar, ne zbog kafića koji ima...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. studeni 2021. 23:26

Čim smo vidjeli da su Vatreni ozbiljno shvatili utakmicu na Malti, znali smo da imamo spektakl na Poljudu, da u nedjelju definitivno idemo po Katar i to na krilima golijade s kakvom nas je Hrvatska prvi put počastila na kvalifikacijskom gostovanju.

Noćne more da bi se Dalićeva momčad mogla nasukati na jugu Sredozemlja pokazale su brigama bez osnove. Hrvatska je odigrala presing na koji skromni domaćini nisu imali odgovor, pokazala ogromnu razliku u klasi, pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu, bila inspirirana, maštovita, razigrana, kombinatorna, nudila "bicikle", pete i "vagon" finti...

image
MATTHEW MIRABELLI Afp

Ako se ičega pribojavaš prilikom gostovanja kod inferiornog suparnika, to je koliko će ti trebati da mu "otvoriš mrežu", no Maltežani su si sami vezali omču oko vrata i zato je bilo lakše. U šestoj minuti poklonili su nam loptu za prvi gol, treći primili iz kontre, pa je kapetan Agius "razigrao" Majera i za četvrti... I to nije bilo sve. Hvala dečki, ušli ste u povijest!

Već nas trese groznica splitskog vikenda. Vatreni će prvi put na Poljudu igrati odlučujuću utakmicu za izravan plasman na veliko natjecanje. Svi putevi vode ka Dalmaciji… Zlatko Dalić još je jednom hrabro uveo debitanta - Ivu Grbića, debitanta od prve minute - Lovru Majera, posložio ekipu po kriteriju forme i dobio odličan odgovor. Grbić, doduše, nije imao previše posla, ali Majer je zabio prvijenac, pa i drugi, dodavao, igrao… Šarmirao i zadivio.

image
MATTHEW MIRABELLI Afp

Ako Ivan Perišić još jednom dođe na Maltu, mogao bi dobiti kućicu u Popajevom selu jer on se i bez špinata svaki put pretvara u junaka, ukoliko Andrej Kramarić ovako nastavi prijeti mu da ga počnu zvati Konobar, ne zbog kafića koji ima u Zagrebu, nego asistencija a la Toni Kukoč nakon kojih su ostala samo "zakucavanja". Mario Pašalić naplatio je svoje kvalitete - Perišić, Kramarić, Pašalić i Majer djelovali su kao pakleni stroj. Modrić je dirigirao i također poentirao, a Zlatko Dalić je odmorio glavne adute od 54. minute i smješkao se poput mudraca…

No, to je sad povijest, Rusija će biti utakmica sa sasvim drugačijim zahtjevima i jedino još jedna pobjeda bit će vrijedna Mundijala.

Linker
27. rujan 2024 17:27